Observ din ce in ce mai multa lume cu intoleranta la gluten, ceea ce inseamna ca e musai sa renunti pe cat posibil la pastele fainoase din grau.
In cazul unei alergii alimentare, sistemul imunitar reactioneaza excesiv la un anumit aliment provocand simptome care necesita o atentie deosebita si un consult medical.
De aceea, m-am gandit sa creez o serie de retete fara gluten, usor de facut si cu ingrediente la indemana oricui.
Am primit de curand un pachet cu bunatati de la Via Naturalia si am ales taiteii soba pentru a face reteta fara gluten
Taitei soba cu edamame si pastai verzi
Ingrediente
- 100 g taitei soba ( https://www.vianaturalia.ro/specialitati-de-paste/2406-paste-taiei-soba-bio-100-hrisca.html
- 30 g edamame congelate
- 1 ardei kapia tocat fasii
- 50 g pastai verzi ( le puteti fierbe inainte sa le trageti la tigaie)
- 1 ceapa verde
- 1 lgt seminte de susan
- 2 usturoi fresh
- 2 lg sos teriaky sau soia
- 1/2 lgt ghimbir macinat
- 1 lgt ulei de susan
- busuioc pentru decor
Mod de preparare
- Fierbeti taiteii soba conform instructiunilor de pe ambalaj, de obicei 4-5 minute in apa clocotita.
- Intre timp, caliti legumele in ulei de susan 7 minute la foc mediu, dupa care adaugati usturoiul, sosul de soia sau teriaky si ghimbirul macinat.
- Cand legumele sunt bine rumenite, adaugati taiteii din hrisca si ceapa verde tocata marunt.
- Serviti pastele calde.
In comert gasiti multe variante de paste sau alte alimente care sa nu contina gluten, asa ca nu va fi greu sa le introduceti in alimentatia voastra
Sper sa va placa reteta si sa o incercati curand 🙂
Spor la gatit!
Adriana
[…] ca vreau sa va arat cum faceti taitei chinezesti, reteta delicioasa ca la […]