Ma declar fana cea mai mare a mancarurilor chinezesti :).
Asa ca vreau sa va arat cum faceti taitei chinezesti, reteta delicioasa ca la restaurant.
Ai nevoie de cateva ingrediente pe care ti le voi prezenta in reteta de azi.
Cum a aparut bucataria chinezeasca?
Taitei chinezesti – reteta delicioasa ca la restaurant

Bucataria chinezeasca este una dintre cele mai bogate mosteniri culinare de pe Pamant.
Confucius (孔子 – Kǒngzǐ – in limba chineza) a fost un om fascinat de arta gatitului. Datorita acestuia si teoriilor sale, o serie de traditii au fost dezvoltate in legatura cu felul in care trebuie preparata mancarea.
De asemenea, el este responsabil de felul in care mancarea chinezeasca imbina gusturile, culorile si textura mancarii.
Mancarea chinezeasca solida se mananca cu betisoare (de obicei din bambus) dintr-un vas mai adanc, iar cea lichida cu o lingura cu fundul plat (de obicei din ceramica).
Taitei chow mein cu legume
Ingrediente
- 100 g taitei chow mein ( sau alti taitei preferati chinezesti)
- 200 g broccoli crud
- 2 frunze mangold fresh ( sau puteti pune si bok choi)
- 1 morcov ( taiat feliute)
- 1 ceapa rosie ( taiata fasii)
- 3 lg sos de soya
- 2 buc usturoi fresh
- 1.2 ardei chilli
- 1 lgt seminte de susan
- 1 lg ulei
- 50 ml apa filtrata
- 1 ceapa verde
Mod de preparare
- Caliti legumele in tigaia incinsa cu 1 lingura de ulei pentru aproximativ 10 min. la foc mediu.
- Dupa 10 minute, adaugati 50 ml de apa, sosul de soia si cateii de usturoi.
- Taiteii ii fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj.
- La final adaugati semintele de susan, ardeiul chilli si ceapa verde.Serviti pastele calde sau la temperatura camerei.
Noi pregatim de multe ori aceasta reteta, ne place tare mult si se poate face cam cu orice legume aveti la indemana.

Sper sa va placa reteta si sa o incercati curand!
O zi cu soare,
Adriana
Lasă un comentariu