Vara incerc sa mananc cat mai des granola 🙂
Nu reusesc de fiecare data, insa va pot spune ca se poate consuma in foarte multe combinatii de toate felurile!
Ce este granola?
Granola este un preparat dedicat micului dejun sau gustarii, alcatuit din ovaz, nuci, ulei si diversi indulcitori
Ea se poate face in functie de preferinte, gusturi si ingrediente pe care le aveti la indemana in bucatarie

Granola simpla
Ingrediente
- 100 g fulgi de ovaz fara gluten
- 10 g nuca de cocos
- 10 g ulei de cocos ( https://www.bioveg.ro/uleiuri-otet/ulei-de-cocos-virgin-200-g.html )
- 10 g sirop de agave sau artar
- 50 ml apa filtrata
- 60 g mix de nuci si seminte ( seminte de in, dovleac, floarea soarelui, nuci, alune de padure, migdale, caju)
Mod de preparare
- Puneti intr-un castron incapator fulgii de ovaz si nucile.
- Adaugati uleiul de cocos topit si amestecati
- Dizolvati siropul de agave in apa si adaugati peste celelalte ingrediente.
- Amestecati toate ingredientele, dupa care coaceti in cuptorul preincalzit la 120C/ treapta 1/2 aprox. 45 de minute ( verificati si intoarceti compozitia la fiecare 15 minute)
1 portie inseamna 30g de granola + 100 ml lapte sau 50g iaurt vegetal +1 banana mica =350 calorii

Din punctul meu de vedere, ovazul ar trebui sa fie consumat de catre noi toti, mai ales dimineata si mai ales daca vrem sa avem un sistem digestiv sanatos.
Noi am consumat granola cu iaurt de soia, mure, insa voi puteti sa o consumati cum doriti.
O puteti pune chiar si peste inghetata de banane, clatite sau peste un toast cu unt de arahide.

Pe curand 🙂
Adriana
Lasă un comentariu