• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

Tarta cu blat din tarate de ovaz, ciuperci si praz

decembrie 9, 2017 by Adriana Iordan Un comentariu

Va plac tartele sarate ?

   Eu personal le ador! Mi se par super gustuoase si poti cuceri pe oricine cu gustul lor 🙂 Am considerat ca se potriveste perfect in campania #ManancResponsabildeSarbatori mai ales pentru cei intoleranti la lactoza sau pentru cei care tin cont de sanatatea lor in general :). Stilul de viata vegan se potriveste pentru oricine si pot spune ca o persoana care consuma mai multe legume e mult mai sanatoasa :).

20171208_205039-01.jpeg

Asa ca hai sa dam drumul la reteta si sa va pregatiti sarbatorile intr-un mod responsabil!

 INGREDIENTE :

Blat:

-100g faina alba de grau( puteti folosi si faina fara gluten daca sunteti celiaci)

-100g tarate de ovaz PRIMEAL ( https://alimentespeciale.ro/primeal-tarate-de-ovaz-bio-x-200-g/102435.htm )

-2 lg ulei de cocos ( https://alimentespeciale.ro/barco-ulei-de-cocos-x-1000ml/102611.htm )

-4,5 lg de apa rece

-1/2 lg de praf de copt 

-tava de tarta cu diametrul de 28 cm( puteti folosi si alte tavi )

20171208_205211-01.jpeg

Umplutura:

-500 g ciuperci champignon

–1 praz de marime medie

-5 rosii uscate

-2 lgt ulei de cocos pentru calit legumele

-1/2 lgt sare, piper dupa gust

-1/2 lgt turmeric

-2 lg fulgi de drojdie

-fulgi de chilli (optional)

-250 ml smantana de soia ( gasiti in comert mai multe optiuni )

MOD DE PREPARARE:

20171208_205030-01.jpeg

-Preincalziti cuptorul la treapta 4 ( 200C)

-Intr-o tigaie incinsa cu uleiul de cocos caliti ciupercile si prazul 10 minute dupa care adaugati rosiile uscate si condimentele ( sare, piper, fulgi de drojdie inactiva si turmeric) si la sfarsit smantana de soia.

-Tineti pe foc inca 2,3 minute si apoi puneti deoparte compozitia.

-Intr-un bol amestecati ingredientele pentru blat ( eu am folosit un blender mai mic pentru a forma coca), apoi intindeti foaia cu o grosime de 1 cm. Tapetati tava de tarta cu hartie de copt dupa care asezati blatul si apoi compozitia de mai devreme.

-Coaceti aproximativ 40-50 de minute in functie de fiecare cuptor in parte 🙂 E  bine sa o verificati la 20 de minute.

Cand este gata o lasati la racit ( foarte important sa fie bine racita) apoi o savurati cu mare placere 🙂

pixlr_20171209141629230.jpg

Este perfecta pentru masa de sarbatori si nu numai !

Ne auzim cu noi retete curand !
Va imbratisez!

Adriana

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

Apreciază:

Apreciază Încarc...

S-ar putea să îți placă și:

Din categoria: Feluri de bază Etichete: #ManancResponsabildeSarbatori, cemanancaveganii, delicioase, retete, retetelemele, retetevegane, vegane

Articol anterior: « Falafel cu seminte de susan si sos de maioneza si tahini
Articolul urmator: “Red Love” Smoothie »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Cum faci cea mai buna reteta de granola? - Veg Life spune:
    iunie 30, 2020 la 6:22 pm

    […] punctul meu de vedere, ovazul ar trebui sa fie consumat de catre noi toti, mai ales dimineata si mai ales daca vrem sa avem un […]

    Răspunde

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Bara principală

Urmărește-mă și aici

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Postari recente

  • E VARA LA KIKO MILANO: ZILE SCALDATE DE SOARE CU NOUA LINIE SUNCARE
  • Sondaj Mondelēz International State of Snacking: Consumatorii globali acordă prioritate porțiilor și gustărilor savurate cu atenție
  • Un nou reper în designul de interior și exterior: eiluminat.ro își deschide un showroom spectaculos în nordul Capitalei
  • COLECTIA KIKO MILANO JUICY FIZZ: CHEERS TO THE ITALIAN GOLDEN HOUR
  • 29 mai este Ziua Mondială a sănătății digestive. 5 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a avea un microbiom sănătos

Footer

Nu rata știrile VegLifestyle!

E VARA LA KIKO MILANO: ZILE SCALDATE DE SOARE CU NOUA LINIE SUNCARE

Sondaj Mondelēz International State of Snacking: Consumatorii globali acordă prioritate porțiilor și gustărilor savurate cu atenție

Un nou reper în designul de interior și exterior: eiluminat.ro își deschide un showroom spectaculos în nordul Capitalei

COLECTIA KIKO MILANO JUICY FIZZ: CHEERS TO THE ITALIAN GOLDEN HOUR

29 mai este Ziua Mondială a sănătății digestive. 5 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a avea un microbiom sănătos

28 Mai, Ziua Internationala a Igienei Menstruale: un apel global pentru educatie, sanatate si produse sustenabile

 

Drepturi de autor

Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii

Arhive

Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

%d