Va plac tartele sarate ?
Eu personal le ador! Mi se par super gustuoase si poti cuceri pe oricine cu gustul lor 🙂 Am considerat ca se potriveste perfect in campania #ManancResponsabildeSarbatori mai ales pentru cei intoleranti la lactoza sau pentru cei care tin cont de sanatatea lor in general :). Stilul de viata vegan se potriveste pentru oricine si pot spune ca o persoana care consuma mai multe legume e mult mai sanatoasa :).
Asa ca hai sa dam drumul la reteta si sa va pregatiti sarbatorile intr-un mod responsabil!
INGREDIENTE :
Blat:
-100g faina alba de grau( puteti folosi si faina fara gluten daca sunteti celiaci)
-100g tarate de ovaz PRIMEAL ( https://alimentespeciale.ro/primeal-tarate-de-ovaz-bio-x-200-g/102435.htm )
-2 lg ulei de cocos ( https://alimentespeciale.ro/barco-ulei-de-cocos-x-1000ml/102611.htm )
-4,5 lg de apa rece
-1/2 lg de praf de copt
-tava de tarta cu diametrul de 28 cm( puteti folosi si alte tavi )
Umplutura:
-500 g ciuperci champignon
–1 praz de marime medie
-5 rosii uscate
-2 lgt ulei de cocos pentru calit legumele
-1/2 lgt sare, piper dupa gust
-1/2 lgt turmeric
-2 lg fulgi de drojdie
-fulgi de chilli (optional)
-250 ml smantana de soia ( gasiti in comert mai multe optiuni )
MOD DE PREPARARE:
-Preincalziti cuptorul la treapta 4 ( 200C)
-Intr-o tigaie incinsa cu uleiul de cocos caliti ciupercile si prazul 10 minute dupa care adaugati rosiile uscate si condimentele ( sare, piper, fulgi de drojdie inactiva si turmeric) si la sfarsit smantana de soia.
-Tineti pe foc inca 2,3 minute si apoi puneti deoparte compozitia.
-Intr-un bol amestecati ingredientele pentru blat ( eu am folosit un blender mai mic pentru a forma coca), apoi intindeti foaia cu o grosime de 1 cm. Tapetati tava de tarta cu hartie de copt dupa care asezati blatul si apoi compozitia de mai devreme.
-Coaceti aproximativ 40-50 de minute in functie de fiecare cuptor in parte 🙂 E bine sa o verificati la 20 de minute.
Cand este gata o lasati la racit ( foarte important sa fie bine racita) apoi o savurati cu mare placere 🙂
Este perfecta pentru masa de sarbatori si nu numai !
Ne auzim cu noi retete curand !
Va imbratisez!
Adriana
[…] punctul meu de vedere, ovazul ar trebui sa fie consumat de catre noi toti, mai ales dimineata si mai ales daca vrem sa avem un […]