Va spun cel mai sincer ca falafelul nu l-as refuza la nicio ora din zi sau noapte :)))
Asa ca de curand prietenii mei de la Getbio.ro mi-au trimis un pachet cu produse delicioase printre care si o maioneza vegetala cum nu am mai mancat pana acum 🙂
Rezultatul a fost unul pe gustul meu mai ales daca am avut si cartofi la cuptor , salata si rosii coapte ! Un adevarat festin zic eu !
Iata cum fac eu chiftelele de falafel 🙁 aprox.20 de chiftelute)
-350g naut pus la inmuiat 8-12 ore
-1 leg. patrunjel
-1 ceapa rosie tocata
-1 lg de chimion ( puteti pune si mai mult daca va place)
-2 lg de faina alba ( puteti folosi si o varianta fara gluten)
-1/2 lgt pesmet
-1/2 lgt bicarbonat de sodiu alimentar
-ulei pentru prajit
-seminte de susan
Pentru topping:
-Maioneza BIONA ( https://www.getbio.ro/maioneza-fara-ou-bio-230g )
-2,3 lg de sos tahini
-salata de varza rosie, alba si morcov
-cartofi cubulete copti in cuptor
-rosii cherry coapte
-muraturi ( castraveti, gogosari, etc)
-lipie (eu de data aceasta am mancat fara )
MOD DE PREPARARE:
-Ingredientele pentru falafel le adaugati intr-un blender si le pulsati 2,3 minute .Mie imi place sa pastrez o textura mai grunjoasa cu bucatele de naut 🙂 si mi se pare ca ies mult mult mai ok :).
-Le dati apoi ce forma doriti (si prin semintele de susan) apoi le lasati la frigider 30 de minute inainte de prajire.
-In tigaia incinsa cu ulei adaugati fiecare chiftea de falafel si o prajiti bine pe ambele parti
-Le scoateti pe o farfurie tapetata cu servetele 🙂 Gustul lor este fenomenal si sincer nu ma pot satura de falafel :)))Noi le-am servit cu ce se vede in imagine 🙂
Numai bine si ne auzim curand bineinteles cu noi retete mega delicioase marca Veglifestyle
Lasă un comentariu