• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

9 retete simple sub 400 calorii – Cum am reusit sa slabesc?

august 16, 2020 by Adriana Iordan Lasă un comentariu

In acest articol va voi prezenta 9 retete simple sub 400 calorii cu care am reusit sa slabesc sanatos.

Imi place tare mult sa gatesc si sa mananc toate preparatele pe care voi le vedeti aici pe site-ul meu 🙂

Insa, niciodata nu m-am uitat la calorii sau la portiile pe care le consumam de fiecare data.

Au existat mereu ispite, dulciuri, preparate prajite in mult ulei, paste fainoase, blaturi, pizza etc care parca ma indemnau sa le mananc 🙂

Si uite asa m-am trezit intr-o buna zi cu destul de multe kg in plus!

Uitandu-ma in oglinda mi-am dat seama ca nu asa sunt eu si e musai sa fac ceva in privinta asta.

Asa m- am decis ca e mometul sa fac schimbari si sa scap de acest surplus de kilograme.

Mi-a fost greu la inceput, incepeam sa am grija ce mananc apoi intram intr-un blocaj si nu reuseam sa duc la bun sfarsit tot ce incepeam.

Pana intr-o buna zi cand am inceput sa manac mai putine calorii si sa fac miscare treptat ( am pornit de de la 5 min pe zi ).

Acest articol meal plan am decis sa il fac pentru voi, stiind ca sunt multe persoane care se confrunta cu aceasta problema : kilogramele in plus!

Si nu, nu trebuie sa te infometezi sau sa mananci doar salata si supe non stop ca sa slabesti 🙂

Renuntati la aceste idei si adoptati un stil de viata, nu o dieta 🙂

Mancarea trebuie sa va faca sa va simtiti bine pentru a putea avea rezultate pe termen lung.

In meniul de mai jos veti gasi 9 retete simple pentru slabit, ieftine care pe mine m-au ajutat sa scap de 8 kilograme in aprox. 2 luni.

Desigur aceste 9 retete pot fi consumate prin rotatie in functie de dorinte sau preferinte, nu e musai sa le puneti in aceeasi ordine ca mine.

Ca sa evitati pofta de dulce, consumati fructe de sezon ( pepene, piersici, caise, fructe de padure etc.)

Va mentionez ca toate retetele de mai jos au sub 400 de calorii.

Retete pentru mic dejun

Print Recipe

Granola simpla

Timp total50 minutes mins
Porții: 3
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

  • 100 g fulgi de ovaz fara gluten
  • 10 g nuca de cocos
  • 10 g ulei de cocos ( https://www.bioveg.ro/uleiuri-otet/ulei-de-cocos-virgin-200-g.html )
  • 10 g sirop de agave sau artar
  • 50 ml apa filtrata
  • 60 g mix de nuci si seminte ( seminte de in, dovleac, floarea soarelui, nuci, alune de padure, migdale, caju)

Mod de preparare

  • Puneti intr-un castron incapator fulgii de ovaz si nucile.
  • Adaugati uleiul de cocos topit si amestecati
  • Dizolvati siropul de agave in apa si adaugati peste celelalte ingrediente.
  • Amestecati toate ingredientele, dupa care coaceti in cuptorul preincalzit la 120C/ treapta 1/2 aprox. 45 de minute ( verificati si intoarceti compozitia la fiecare 15 minute)

1 portie inseamna 30g de granola + 100 ml lapte sau 50g iaurt vegetal +1 banana mica =350 calorii

    Granola simpla
    Granola
    smoothie cu fructe de padure
    Print Recipe

    Smoothie cu fructe de padure

    Autor: Adriana Iordan

    Ingrediente

    • 150 ml lapte vegetal
    • 1 banana mica
    • 50 g mure
    • 50 g afine

    Smoothie – 200 calorii

    Mod de preparare

    • Toate ingredientele se adauga in blender si se mixeaza bine.
    Smoothie cu fructe de padure
    Smoothie cu fructe de padure
    meal plan vegan
    Print Recipe

    Avocado Toast

    Porții: 1
    Autor: Adriana Iordan

    Ingrediente

    • 1/2 avocado copt
    • 50 g paine integrala
    • 1/2 rosie
    • putine seminte de canepa ( optional)

    Avocado Toast – 200 calorii

    avocado toast
    Toast cu avocado
    meal plan vegan
    Print Recipe

    Porridge cu fructe de padure

    Porții: 1
    Calories: 400kcal
    Autor: Adriana Iordan

    Ingrediente

    • 30 g ovaz
    • 100 ml lapte vegetal
    • 100g mix de fructe de padure
    • 20 g migdale sau alte nuci preferate
    • 1/2 lgt seminte de chia

    Mod de preparare

    • Ovazul se pune la foc mic cu laptele vegetal pentru aprox 5 minute.
      Adaugati fructele, nucile si semintele de chia
    • Il puteti servi cald, rece sau la temperatura camerei.

    Porridge cu fructe de padure 400 de calorii

      porridge cu fructe de padure
      Porridge cu fructe de padure

      Retete pentru pranz

      salata mexicana
      Print Recipe

      Salata cu mix de fasole

      Timp total20 minutes mins
      Porții: 2
      Autor: Adriana Iordan

      Ingrediente

      • 200 g mix de fasole ( sau puteti folosi orice tip de fasole alba, rosie, naut, etc) https://www.bioveg.ro/leguminoase/mix-colorat-din-leguminoase-500-g.html
      • 1 avocado copt
      • 1/2 ardei kapia
      • 20 g porumb fiert
      • 1 ceapa verde
      • 2 rosii
      • 100 g sos salsa (din comert sau homemade) depinde cum doriti
      • sare & piper dupa gust
      • 1/2 legatura patrunjel
      • putin ardei iute ( optional)

      1 portie / 350 calorii

      Mod de preparare

      • Mixul de leguminoase ( sau fasolea preferata) se pune la inmuiat 12 ore, apoi se fierbe 60 de minute la foc mic ( conform ambalajului).
      • Dupa ce mixul de leguminoase este fiert, lasati-l la racit apoi adaugati legumele taiate cubulete.
      • Adaugati apoi sosul salsa, sarea si amestecati compozitia foarte bine.
      • Serviti salata cu lipii presarate cu boia dulce
      salata cu fasole mexicana
      Salata de fasole mexicana
      Print Recipe

      Cous Cous cu legume coapte

      Porții: 2
      Autor: Adriana Iordan

      Ingrediente

      • 100 g cous cous
      • 1/2 ardei kapia
      • 1/2 vanata mica de preferat
      • 1/2 dovlecel
      • 1 ceapa rosie
      • 2 lg otel balsamic
      • 1 lgt ulei
      • sare ( dupa gust) de preferat fara 🙂
      • 1 lgt mix de legume uscate

      Mod de preparare

      • Preincalziti cuptorul la 200C ( treapta 5).
      • Tocati legumele cubulete si adaugati-le intr-o tava incapatoare impreuna cu uleiul si otetul balsamic.
      • Coaceti legumele aproximativ 40 de minute ( amestecati-le dupa 20 minute).
      • Intr-un castron adaugati cous cous-ul si 200 ml de apa fierbinte in care ati pus 1 lingurita de mix de legume uscate. Lasati aproximativ 5 minute pana cand toata apa este absorbita.

      1 portie/ 250 calorii

        Cous Cous cu legume coapte
        Cous Cous cu legume coapte
        paste cu tofu copt si spanac
        Print Recipe

        Paste cu tofu copt si spanac

        Porții: 1
        Autor: Adriana Iordan

        Ingrediente

        • 50 g fusilli ( sau orice alte paste va plac) eu recomand sa fie integrale cu cat mai multe fibre
        • 25 g spanac fresh
        • 100 g tofu copt cu 1 lgt de sos de soia
        • 50 g sos de rosii simplu sau cu legume
        • 1 buc usturoi fresh
        • sare dupa gust

        Mod de preparare

        • Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj cu aprox. 500 ml de apa filtrata.
        • Dupa ce coaceti tofu, lasati-l la racit .
        • Intr-o tigaie, adaugati pastele fierte, spanacul, usturoiul, sarea, sosul si tofu copt. Amestecati pana ce spanacul este gatit.
        • Serviti calde si cu 1 lgt de parmezan din caju ( optional).

        1 portie/ 350 calorii

          Paste cu tofu copt si spanac
          Paste cu tofu copt si spanac

          Retete pentru cina

          Hummus cu bete de legume
          Print Recipe

          Hummus cu bete de legume

          Timp total15 minutes mins
          Porții: 1
          Autor: Adriana Iordan

          Ingrediente

          • 150 g naut fiert
          • 15 g tahini
          • sare
          • 30 g apa
          • 1 lgt suc de lamaie
          • 1 morcov
          • 1/2 ardei kapia
          • 2 castraveti
          • 2 rosii

          Mod de preparare

          • Ingredientele pentru hummus ( naut fiert, tahini, apa, sare, lamaie) le adaugati intr-un blender si le mixati pana ce obtineti o pasta cremoasa.
          • Eu l-am servit cu betele de legume si o mica salata de rosii.

          1 portie/ 300 calorii

            Hummus cu bete de legume
            Hummus cu bete de legume
            orez cu legume la tigaie
            Print Recipe

            Orez cu legume la tigaie

            Porții: 1
            Autor: Adriana Iordan

            Ingrediente

            • 50 g orez integral
            • 1/2 ardei kapia
            • 50 g mazare congelata
            • 1/2 cartof dulce
            • 1/2 lgt ulei
            • sare dupa gust
            • 1/2 lgt condiment curry sau turmeric
            • 1 buc usturoi
            • verdeata ( ceapa verde si patrunjel)

            Mod de preparare

            • Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
            • Taiati legumele felii sau cubulete, dupa preferinta, si caliti-le in tigaia incinsa aproximtiv 10 minute.
            • Cand orezul este gata, adaugati-l in tigaie peste legume si amestecati foarte bine.
            • La final adaugati verdeata si usturoiul.

            1 portie/ 350 calorii

              Orez cu legume stir fry
              Orez cu legume stir fry
              supa crema de linte
              Print Recipe

              Supa crema de linte rosie

              Timp total30 minutes mins
              Porții: 3
              Autor: Adriana Iordan

              Ingrediente

              • 200 g linte rosie
              • 1 lgt ulei
              • 1 morcov mediu
              • 1/2 ceapa alba
              • 1 buc usturoi
              • 1/2 lgt oregano
              • 1/2 lgt chimion
              • 10 g mix legume uscate cu sare
              • 1250 ml apa filtrata

              Mod de preparare

              • Incalziti uleiul la foc mic intr-o cratita mai inalta.
              • Caliti legumele taiate cubulete 1-2 minute, adaugati oregano si chimion si amestecati maxim 1 minut.
              • Adaugati apa, lintea si mixul de sare cu legume uscate.
              • Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, fierbeti 15 minute.
              • Lasati compozitia la racit minim 30 de minute dupa care blenduiti compozitia 1-2 minute.

              1 portie / 300 calorii

                supa crema de linte rosie
                Supa crema de linte rosie

                Acestea sunt retetele care au functionat pentru mine si care m-au ajutat sa slabesc intr-un mod sanatos, cred ca asta e cel mai important.

                Desigur, veti avea diverse pofte, insa totul tine de ambitie si determinare.

                Pofta de dulce o invingeti cu fructe de sezon, sunt atat de multe acum in piete e si pacat sa nu profitam de ele 🙂

                Dupa fiecare masa am mancat cate o portie de fructe: ( 1 piersica, 3-4 caise, 250g pepene rosu /galben sau alte fructe)

                Mancati ce fructe va plac, e cel mai important!

                Puteti inlocui pastele integrale cu cele normale, daca nu va place gustul lor.

                De asemenea, cerealele le puteti schimba intre ele ( paste, cous cous, orez), sunteti liberi sa le alternati cum doriti, atata timp cand sunteti in deficit caloric in fiecare zi.

                Sper sa va ajute retetele mele si sa reusiti sa ajungeti la rezultatele dorite.

                Nu uitati sa faceti miscare cat de multa puteti, e bine sa incepeti cu pasi mici 🙂

                Sunt aici pentru orice alte intrebari!

                O zi frumoasa,

                Adriana

                Ți-a plăcut? Dă mai departe!

                • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
                • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
                • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
                • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

                Apreciază:

                Apreciază Încarc...

                S-ar putea să îți placă și:

                Din categoria: Aperitive Vegane, Feluri de bază, Mic Dejun, Supe

                Articol anterior: « Salata cu bulgur si cartof dulce copt – reteta de vara
                Articolul urmator: Noutati din domeniul produselor organice – ce produse folosesc? »

                Reader Interactions

                Lasă un comentariuAnulează răspunsul

                Bara principală

                Urmărește-mă și aici

                • Facebook
                • Instagram
                • Pinterest
                • YouTube

                Abonează-te la blog prin email

                Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

                Postari recente

                • Experiența mea cu CurcuSol™ – un mic ritual pentru zile mai ușoare
                • Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter
                • Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton
                • COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE
                • Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

                Footer

                Nu rata știrile VegLifestyle!

                Experiența mea cu CurcuSol™ – un mic ritual pentru zile mai ușoare

                Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter

                Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton

                COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE

                Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

                Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

                 

                Drepturi de autor

                Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

                Categorii

                Arhive

                Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

                %d