In congelatorul nostru exista intotdeauna fructe congelate!
De ce? Pentru ca acestea sunt o alternativa rapida pentru retete sanatoase si usor de preparat.
Am primit de curand un colet tareeee frumos de la Terarium, plin de fructe si ciuperci congelate, de toate felurile si de o calitate foarte buna.
Terarium exista pe piata din Romania de aproximativ 15 ani, prelucrand anual peste 2000 de tone de fructe si ciuperci.
Produsele nu au adaos de conservanti, arome sau coloranti.
Cu siguranta le-ati zarit pe rafturile supermarketurilor, deoarece au ambalaje moderne, colorate, care iti sar rapid in ochi.
Am pregatit cu ajutorul lor 2 retete tare bune, de sezon, cu ingrediente putine si la indemana tuturor.
Ingrediente
- 50 g ananans congelat
- 50 g mango congelat
- 1 buc banana congelata
- 50 ml lapte vegetal la alegere
- 1/2 lg unt de arahide
Mod de preparare
- Folositi un blender pentru a amesteca banana, ananasul si mango congelat.
- In functie de blenderul pe care il folositi, ar trebui sa dureze aproximativ 10 minute sa obtineti o inghetata cremoasa ca cea din imagine.
- Adaugati cei 50 de ml de lapte vegetal dupa ce vedeti ca fructele au inceput sa se amestece cat de cat.
- La final adaugati si untul de arahide.
- Serviti inghetata rece cu cirese, fulgi de cocos sau simpla.
Batoane cu afine
Ingrediente
Pentru Umplutura
- 250 g afine congelate
- 1/2 lg sirop artar
- 25 ml suc de lamaie
- 40 ml apa
- 1 lg amidon de porumb sau tapioca
Pentru crusta
- 300 g fulgi de ovaz
- 1 lgt scortisoara
- 1/2 lgt praf de copt
- 50 g piure de mere (homemade sau din comert)
- 30 g sirop agave
- 1 lg ulei de cocos
Mod de preparare
- Incepeti prin a pregati umplutura de afine.
- Puneti intr-o cratita mai mica afinele impreuna cu celelalte ingrediente pentru umplutura la foc mic.
- Amestecati compozitia pana cand vedeti ca sosul se ingroasa putin, aproximativ 10 minute. Cand este gata, lasati umplutura la racit.
- Intre timp, pregatiti crusta pentru batoane.
- 1/2 din cantitatea de fulgi de ovaz, ii mixati la blender pana ce se transforma in faina.
- Amestecati apoi cu cealalta jumatate de fulgi intregi si restul ingredientelor pentru umplutura.
- Preincalziti cuptorul la 180C, treapta 4.
- Intr-o tava de copt, puneti 1/2 din compozitia rezultata, adaugati apoi umplutura de afine si deasupra cealalta jumatate de compozitie cu fulgi de ovaz.
- Coaceti compozitia de batoane 30 de minute.
- Cand sunt gata, lasati-le bine la racit pentru o ora, apoi le taiati sub forma de batoane.
- Le puteti serviti cu sirop de artar si/sau alte fructe.
batoane cu afine batoane cu afine
Daca va plac batoanele, sunt multe combinatii pe care le puteti face cu fructe congelate, nuci sau seminte.
E nevoie doar de putina imaginatie.
Afinele sunt printre preferatele noastre si incercam sa le introducem cat mai des in alimentatia noastra.
Ele sunt printre cele mai sanatoase fructe si au un continut mare de antioxidanti, cu rol antiinflamator si detoxifiant.
Sper ca v-au placut ideile mele si revin curand cu noi retete cu multeeee fructe 🙂
O zi superba!
Adriana
[…] de dulce o invingeti cu fructe de sezon, sunt atat de multe acum in piete e si pacat sa nu profitam de ele […]