• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

Cum consumam fructele congelate?2 retete de sezon

iunie 8, 2020 by Adriana Iordan Un comentariu

In congelatorul nostru exista intotdeauna fructe congelate!

De ce? Pentru ca acestea sunt o alternativa rapida pentru retete sanatoase si usor de preparat.

Am primit de curand un colet tareeee frumos de la Terarium, plin de fructe si ciuperci congelate, de toate felurile si de o calitate foarte buna.


Terarium exista pe piata din Romania de aproximativ 15 ani, prelucrand anual peste 2000 de tone de fructe si ciuperci.

Produsele nu au adaos de conservanti, arome sau coloranti.

Cu siguranta le-ati zarit pe rafturile supermarketurilor, deoarece au ambalaje moderne, colorate, care iti sar rapid in ochi.

Am pregatit cu ajutorul lor 2 retete tare bune, de sezon, cu ingrediente putine si la indemana tuturor.

Inghetata cu mango si ananas
Print Recipe

Timp total15 minutes mins
Categorie: Dessert
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

  • 50 g ananans congelat
  • 50 g mango congelat
  • 1 buc banana congelata
  • 50 ml lapte vegetal la alegere
  • 1/2 lg unt de arahide

Mod de preparare

  • Folositi un blender pentru a amesteca banana, ananasul si mango congelat.
  • In functie de blenderul pe care il folositi, ar trebui sa dureze aproximativ 10 minute sa obtineti o inghetata cremoasa ca cea din imagine.
  • Adaugati cei 50 de ml de lapte vegetal dupa ce vedeti ca fructele au inceput sa se amestece cat de cat.
  • La final adaugati si untul de arahide.
  • Serviti inghetata rece cu cirese, fulgi de cocos sau simpla.
Inghetata cu mango si ananas
Inghetata cu mango si ananas
Print Recipe

Batoane cu afine

Timp total30 minutes mins
Porții: 6
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

Pentru Umplutura

  • 250 g afine congelate
  • 1/2 lg sirop artar
  • 25 ml suc de lamaie
  • 40 ml apa
  • 1 lg amidon de porumb sau tapioca

Pentru crusta

  • 300 g fulgi de ovaz
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 50 g piure de mere (homemade sau din comert)
  • 30 g sirop agave
  • 1 lg ulei de cocos

Mod de preparare

  • Incepeti prin a pregati umplutura de afine.
  • Puneti intr-o cratita mai mica afinele impreuna cu celelalte ingrediente pentru umplutura la foc mic.
  • Amestecati compozitia pana cand vedeti ca sosul se ingroasa putin, aproximativ 10 minute. Cand este gata, lasati umplutura la racit.
  • Intre timp, pregatiti crusta pentru batoane.
  • 1/2 din cantitatea de fulgi de ovaz, ii mixati la blender pana ce se transforma in faina.
  • Amestecati apoi cu cealalta jumatate de fulgi intregi si restul ingredientelor pentru umplutura.
  • Preincalziti cuptorul la 180C, treapta 4.
  • Intr-o tava de copt, puneti 1/2 din compozitia rezultata, adaugati apoi umplutura de afine si deasupra cealalta jumatate de compozitie cu fulgi de ovaz.
  • Coaceti compozitia de batoane 30 de minute.
  • Cand sunt gata, lasati-le bine la racit pentru o ora, apoi le taiati sub forma de batoane.
  • Le puteti serviti cu sirop de artar si/sau alte fructe.
  • batoane cu afine
  • batoane cu afine

Daca va plac batoanele, sunt multe combinatii pe care le puteti face cu fructe congelate, nuci sau seminte.

E nevoie doar de putina imaginatie.

Afinele sunt printre preferatele noastre si incercam sa le introducem cat mai des in alimentatia noastra.

Ele sunt printre cele mai sanatoase fructe si au un continut mare de antioxidanti, cu rol antiinflamator si detoxifiant.

Sper ca v-au placut ideile mele si revin curand cu noi retete cu multeeee fructe 🙂

O zi superba!

Adriana

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

Apreciază:

Apreciază Încarc...

S-ar putea să îți placă și:

Din categoria: Aperitive Vegane, Mic Dejun Etichete: retete

Articol anterior: « Ce produse ecologice accesibile folosim?
Articolul urmator: Brawnza de caju – 3 idei de retete delicioase de sezon »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. 9 retete simple sub 400 calorii - Cum am reusit sa slabesc? - Veg Life spune:
    august 16, 2020 la 10:41 am

    […] de dulce o invingeti cu fructe de sezon, sunt atat de multe acum in piete e si pacat sa nu profitam de ele […]

    Răspunde

Răspunde-i lui 9 retete simple sub 400 calorii - Cum am reusit sa slabesc? - Veg LifeAnulează răspunsul

Bara principală

Urmărește-mă și aici

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Postari recente

  • Experiența mea cu CurcuSol™ – un mic ritual pentru zile mai ușoare
  • Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter
  • Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton
  • COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE
  • Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Footer

Nu rata știrile VegLifestyle!

Experiența mea cu CurcuSol™ – un mic ritual pentru zile mai ușoare

Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter

Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton

COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE

Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

 

Drepturi de autor

Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii

Arhive

Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

%d