Vara imi place sa incerc retete cat mai simple dar in acelasi timp interesante si cu un gust aparte.
Salata cu bulgur si cartof dulce copt este una dintre ele 🙂
Ce este bulgurul?
Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grau macinate mare si este folosit in diferite retete.
Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cous cous.
Cei de la Bio-market.ro mi-au trimis recent un pachet cu produse deosebite, ambalate numai in hartie sau sticla, ceea ce mi s-a parut tareeeee fain :).
Bio-market vinde o gama larga de produse, printre care nuci, seminte, fructe uscate, nuci coapte, dulceturi și siropuri romanesti, biscuiți din ovaz etc.
Am ales sa folosesc in reteta mea bulgurul, deoarece mi se pare ca se potriveste foarte bine cu cartoful dulce si restul ingredientelor din preparat.
Ingrediente
- 200 g bulgur ( https://bio-market.ro/Bulgur-500g?search=bulgur )
- 100 g rosii cherry
- 2 buc usturoi
- 1 cartof dulce
- 1 ceapa verde
- 1 lg suc de lamaie
- 1 lgt ulei de masline
- sare dupa gust
- busuioc pt decor
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 180C ( treapta 4).Taiati cartoful dulce felii de aprox. 1 cm apoi le ungeti cu ulei de masline si le coaceti 20 de minute. ( intoarceti dupa 10 minute pe partea cealalta).
- Fierbeti bulgurul la foc mic cu 500 ml de apa pentru aproximativ 15 minute.
- Intr-o tigaie cu putin ulei, caliti rosiile si usturoiul. O sa observati la un moment dat ca se va lasa un sos tare bun pe care il vom folosi in salata.
- Dupa ce bulgurul a fiert, il treceti printr-un jet de apa rece.
- Intr-un castron mai mare, adaugati bulgurul, cartoful dulce copt, ceapa verde, sarea, sucul de lamaie si rosiile cherry.Amestecati bine pentru a se intrepatrunde toate aromele.
- Decorati cu busuioc si serviti cu placere 🙂
Sper sa va placa reteta si sa o incercati curand 🙂
O zi frumoasa!
Adriana
Lasă un comentariu