Toate retetele care au legatura cu Italia imi plac la nebunie 🙂
Mai mult de atat, ma bucur ca pot face varianta vegana pentru aproape toata bucataria italieneasca!
In ultimul timp am tot facut paste de toate felurile, asa ca de data aceasta m-am gandit sa umplu o leguma de sezon, vanata, cu un sos bolognese tare interesant.
In reteta originala, sosul bolognese este format din carne tocata si un sos de rosii coapte si pasate.
Eu am folosit soia granulata fina si un mix de sos de rosii de care va voi povesti in reteta, mai jos.
Vanata cu sos bolognese
Ingrediente
- 1 vanata
- 50 g soia granule
- 1/2 ceapa rosie
- 2 bucati de usturoi
- 2 lgt bulion
- 2 lg sos de rosii homemade ( sau din comert)
- sare si piper ( dupa gust)
- 1 lgt ulei
Mod de preparare
- Primul pas este sa taiati vanata in 2 jumatati egale, sa o ungeti cu putin ulei, apoi sa o coaceti la temperatura medie (180C) timp de aproximativ 20 de minute cu mentiunea ca va trebui intoarsa dupa 10 minute.
- In timp ce vanata este la cuptor, incepeti prepararea sosului bolognese.
- Fierbeti granulele de soia conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am adaugat un mix de legume uscate si sare in apa in care am fiert granulele, pentru un gust mai bun.
- Dupa ce soia este fiarta, lasati-o putin la racit sau puteti sa o treceti printr-un jet de apa rece.Caliti ceapa rosie intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, dupa care adaugati granulele de soia, usturoiul si sosurile.
- Lasati compozitia la foc mic pentru 5-6 minute.
- Cand vinetele sunt aproape gata, adaugati compozitia de bolognese deasupra lor si mai coaceti inca 10 minute.
- Se pot servi calde sau la temperatura camerei.
- Eu le-am ornat cu patrunjel fresh si putin caju copt.
Noua ne-a placut tare mult aceasta combinatie, mi se pare o reteta de vara, simpla si cu un gust aparte.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati curand 🙂
O zi frumoasa,
Adriana
Lasă un comentariu