Primul pas este sa taiati vanata in 2 jumatati egale, sa o ungeti cu putin ulei, apoi sa o coaceti la temperatura medie (180C) timp de aproximativ 20 de minute cu mentiunea ca va trebui intoarsa dupa 10 minute.
In timp ce vanata este la cuptor, incepeti prepararea sosului bolognese.
Fierbeti granulele de soia conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am adaugat un mix de legume uscate si sare in apa in care am fiert granulele, pentru un gust mai bun.
Dupa ce soia este fiarta, lasati-o putin la racit sau puteti sa o treceti printr-un jet de apa rece.Caliti ceapa rosie intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, dupa care adaugati granulele de soia, usturoiul si sosurile. Lasati compozitia la foc mic pentru 5-6 minute.
Cand vinetele sunt aproape gata, adaugati compozitia de bolognese deasupra lor si mai coaceti inca 10 minute.
Se pot servi calde sau la temperatura camerei.
Eu le-am ornat cu patrunjel fresh si putin caju copt.