Ce se intampla cand iti plac doua ingrediente foarte mult?:) Simplu:le transformi in chiftele :))
Sunt delicioase, satioase si se potrivesc cu absolut orice : cartofi, salate sau pur si simplu pe paine intr-un simplu sandwich :).Eu le-am servit cu sos de avocado si sos barbeque 🙂 (homemade bineinteles) 🙂
Iata reteta mea :
8-10 portii
Timp de preparare:50 minute
INGREDIENTE:
100g linte verde
25g bulgur
1 ceapa rosie medie
1/2 legatura patrunjel
2 catei de usturoi
3lg fulgi de drojdie
3lg faina integrala
2 lgt sos de ardei iute
1lgt paprika afumata
sare si piper dupa gust ( eu nu am pus deloc)
1lgt ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
1.Fierbeti lintea si bulgurul in aceiasi oala 25 de minute la foc mediu.Intre timp caliti ceapa rosie si adaugati la sfarsit usturoiul tocat marunt.
2.Cand lintea si bulgurul sunt gata, strecurati-le si lasati-le aprox 15 minute deoparte.
3.Mixati intr-un blender toate ingredientele din lista (daca nu aveti blender se poate si manual cu o furculita) si formati apoi chiftele dupa forma dorita :).
4.Preincalziti cuptorul la treapta 4 180C si coaceti-le 30 de minute.De preferat este sa le verificati si intoarceti cu o spatula la 15 minute.
Cand sunt gata le serviti cum doriti 🙂 Eu am facut doua sosuri care se potrivesc foarte bine 🙂
SOS DE AVOCADO:
1 avocado copt
1 lg fulgi de drojdie
1 catel usturoi
SOS BARBEQUE:
2lg ketchup dulce
2 lg sos de ardei dulce
1 lgt paprika afumata
Va doresc o duminica minunata <3
ADRIANA
adriana
super…..am bulgur si nu stiam ce sa fac cu el, merci de idee, de reteta
veglifestylesite
Cu drag😘😘