Este perfecta pentru vremea de afara😀😀 Eu prefer fasolea fiarta in casa insa puteti folosi si conserva 🙂 iata reteta:
3-4 portii
Timp de preparare:40 minute
INGREDIENTE:
250g fasole fiarta
1 morcov
2 cepe mici
1 pastarnac mic
4 bete mici de telina apio
1 ardei kapia
1 leg patrunjel fresh
2lg boia afumata
1lgt cimbru uscat
1lgt turmeric
1/2 lgt amidon de porumb(optional)
2 lg ulei de floarea soarelui
3 foi de dafin
250gsos de rosii
50g bulion
Sare si piper dupa gust
1.5 litri apa filtrata
MOD DE PREPARARE:
1.Caliti intr-o oala incinsa ceapa aprox.5 minute.Adaugati apoi morcovul, telina apio, pastarnacul si ardeiul kapia taiate cubulete si lasati totul la inabusit😀😀(supa va fi mult mai aromata).
2.Turnati apa filtrata si fierbeti aproximativ 30 de minute.Eu adaug bulionul dupa 10 minute de fierbere impreuna cu condimente(turmeric,cimbru,sare,piper,foi de dafin, amidon de porumb si boia afumata (ingredientul minune😀).
3.Sosul de rosii il adaug in ultimele 5 minute(un truc invatat de la mama mea)😀apoi fasolea deja fiarta si amestec cat sa se cuprinda toate infredientele.
Cand este gata adaug patrunjelul tocat marunt si las oala acoperita circa 10 minute😀😀.Servesc cu ardei iute si muuuulltaaa ceapa rosie😀😀😀
☆Lui Cristian i-a placut foarte mult si sper sa va bucurati de reteta!
Va pup!
Adriana❤❤
Lasă un comentariu