Cine ar putea sa refuze o felie de cozonac?:) Nimeniiii :)) Mai ales iarna! e perfect cu o cana calda de lapte de migdale sau soia <3
Cristian a realizat acest cozonac, sursa lui de inspiratie fiind Jamilla Cuisine si Vegan Recipes (youtube).Am modificat reteta si a iesit o minunatie <3
Reteta este pentru 1 cozonac mare si pufos 🙂
Dimensiuni tava de copt:
L-25cm,l-11cm,h-7cm
INGREDIENTE:
MAIA:
25g drojdie proaspata
10g zahar
ALUAT:
500g faina alba
250g lapte de soia
100g zahar
1lg extract de vanilie /esenta de vanilie
1lg coaja portocala
40g ulei
sare
mac
UMPLUTURA:
150g nuca
50g stafide
50g cacao
100g zahar
50g lapte
1lgt vanilie
MOD DE PREPARARE:
1.Se pregateste maiaua din drojdie si zahar amestecandu-se foarte bine cele doua ingrediente pana se obtine o consistenta lichida(2-3 minute).
2.Intr-un bol mare se pune faina apoi se face o adancitura in centru si se pune maiaua si se lasa la crescut 15 minute.
3.Intre timp, se incalzeste laptele de soia si se adauga zaharul si extractul de vanilie/plicul de vanilie si amestecati foarte bine.Dupa ce maiaua a stat la crescut 15 minute turnati acest continut peste ea.Se adauga si coaja de portocala apoi uleiul treptat si se framanta 10 minute.
4.Dupa cele 10 minute de framantat se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc cald aproximativ 2 ore si jumatate.
5.Crema de cacao:se incalzeste laptele usor si se topeste cacao,zaharul si lingurita de vanilie pana ce obtineti o consistenta cremoasa.
6.Dupa 2/30h de stat la dospit aluatul se imparte in doua si se intinde sub forma dreptumghiulara,1 cm grosime(lungimea sa fie putin mai mare decat dimensiunea tavii)apoi se intinde jumatate din cantitatea de umplutura cu cacao, jumatate din cantitatea de nuci si stafide.Se ruleaza pe lungime si se sigileaza la capete.Se repeta acelasi procedeu pentru a doua parte de aluat :).
7.Se tapeteaza cu hartie de copt forma de cozonac, se presara mac si se unge cu putin ulei de floarea soarelui si se lasa o ora inainte de a fi introdus in cuptor.
8.Cozonacul se coace la treapta 4 (180C) aproximativ 45 de minute.La final in functie de cuptor inca 2-3 minute de grill 🙂 Cand sunt scosi din cuptor se ung foarte bine cu lapte de migdale cu pensula pentru a obtine un luciu frumos <3
Sper sa incercati aceasta reteta minunata deoarece noua ne-au placut foarte mult si am impresionat placut pe cei din jurul nostru 🙂
Va dorim o zi superba 🙂
Adriana si Cristian 🙂
[…] Rețeta Fleur’s Vegan Kitchen – Cozonac Rețeta Mihaela Zlate – Cozonac Rețeta VegLifestyle – Cozonac […]