De cand am devenit vegani eu si Cristian nu cred ca ne-a uimit mai tare o reteta decat aceasta 🙂 si va spune o persoana care iubea omleta clasica pe vremuri :).Scramble este mult mai delicios si nutritiv si il puteti savura cu ce legume doriti si va plac.
Ingredientul secret este sarea kala namak 🙂 si ma bucur enorm ca am descoperit-o.Pentru cei care inca nu ati incercat-o va las un link unde o puteti gasi :
https://www.planteea.ro/produs/sare-neagra-fina-himalaya-250g-dragon-superfoods
Iata reteta lui Cristian:
Spor la gatit <3
2 Portii
Timp de preparare:20 minute
INGREDIENTE:100g tofu simplu nesarat(eu folosesc take it veggie de la Kaufland)
100g ciuperci champignon
1 ardei kapia mediu
50g mazare congelata
1 morcov mediu
1/4 ceapa rosie
2 rosii uscate(optional)
6 lg lapte de soia
1lgt turmeric
2 lg fulgi de drojdie inactiva
1/2 lgt sare neagra (adaugata spre sfarsit)
1 lg pasta de ardei
1/2 avocado( adaugat la sfarsit)
6 rosii cherry
2 felii de tofu afumat(tot de la take it veggie)
1 lgt ulei masline
1/2 avocado
MOD DE PREPARARE:
1.Caliti ciupercile, ardeiul kapia, ceapa rosie ,morcovul si mazarea pana ce se scurg de toata apa si devin un pic rumenite.
2.Intr-un bol faramitati tofu si adaugati turmericul, laptele si fulgii de drojdie si amestecati foarte bine.
3.Adaugati apoi tofu peste legumele calite impreuna cu rosiile cherry ,cele uscate,pasta de ardei si sarea neagra si amestecati pana ce se cuprind toate ingredientele.
4.Cand este gata adaugati tofu si avocado taiat marunt peste compozitie si serviti ca atare.Sper sa va placa reteta si sa o incercati curand 🙂
Duminica minunata!
Lasă un comentariu