In perioada postului e musai sa ne hranim cat mai sanatos si sa oferim corpului mancare cu nutrienti si vitamine.
De data aceasta va voi propune o salata simpla cu bulgur si anghinare.
Ce este bulgurul?
Bulgurul este produs din boabe de grau .
Acestea sunt inmuiate si apoi pregatite la aburi. Dupa uscare este macinat in grade diferite de granulatie. Dat fiind faptul ca graul este deja tratat cu aburi in timpul pregatirii, bulgurul are nevoie de foarte putin timp in apa inainte de a putea fi consumat.
Bulgurul este destul de bogat in calorii: 100 grame de bulgur contin aproximativ 350 calorii.
Datorita satietatii pe care o confera, similar orezului, se recomanda consumul de bulgur chiar si in timpul dietelor gratie continutului mare de fibre vegetale.
Bulgurul se poate combina in diverse preparate, tocanite, supe, sau ca atare ca si garnitura pentru un fel principal.
Salata de bulgur cu anghinare
Ingrediente
- 300 g bulgur ( gasiti in comert sau pe site-urile de specialitate, plafare, etc)
- 200 g anghinare ( gasiti la borcan in supermarket)
- 50 g vanata
- 50 g dovlecel (zuchinni sau normal)
- 3 buc usturoi
- 2 lg ulei de masline
- 50 g ardei rosu
- 3 buc rosii uscate
- 1 lgt oregano
- sare si piper ( dupa gust)
Mod de preparare
- Pregatiti bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj. In general se fierbe 10 minute la foc mic.
- Intr-o tigaie pregatiti anghinarele bine scurse de apa in care au stat la borcan. Caliti-le aproximativ 10 minute, dupa care adaugati restul legumelor si condimentele.
- Cand bulgurul este fiert, adaugati-l peste compozitia din tigaie.
- Gatiti totul inca 5-6 minute. Puteti adauga la final verdeata si un pic de zeama de lamaie.
- Preparatul se serveste cald sau la temperatura camerei.Vara puteti servi si rece, este o salata perfecta si pentru sezonul cald.
Salata de bulgur cu anghinare – reteta simpla
Si nu doar bulgurul este vedeta in aceasta reteta.
Anghinarea este o planta foarte apreciata in special in zona Italiei, desi ea este originara din Africa de Nord.
O puteti folosi in paste, pizza, salate sau chiar diverse combinatii de sandwich-uri pentru mic dejun.
Are un gust aparte iar in combinatie cu ulei de masline si usturoi este chiar apetisanta.
Sper ca v-a placut reteta de azi si sa incercati combinatia aceasta.
O zi frumoasa tuturor,
Adriana
Lasă un comentariu