• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

Salata de bulgur cu anghinare

aprilie 2, 2021 by Adriana Iordan Lasă un comentariu

In perioada postului e musai sa ne hranim cat mai sanatos si sa oferim corpului mancare cu nutrienti si vitamine.

De data aceasta va voi propune o salata simpla cu bulgur si anghinare.

Ce este bulgurul?

Bulgurul este produs din boabe de grau .

Acestea sunt inmuiate si apoi pregatite la aburi. Dupa uscare este macinat in grade diferite de granulatie. Dat fiind faptul ca graul este deja tratat cu aburi in timpul pregatirii, bulgurul are nevoie de foarte putin timp in apa inainte de a putea fi consumat. 

Bulgurul este destul de bogat in calorii: 100 grame de bulgur contin aproximativ 350 calorii.

Datorita satietatii pe care o confera, similar orezului, se recomanda consumul de bulgur chiar si in timpul dietelor gratie continutului mare de fibre vegetale.

Bulgurul se poate combina in diverse preparate, tocanite, supe, sau ca atare ca si garnitura pentru un fel principal.

Salata de bulgur cu anghinare si legume
Salata de bulgur cu anghinare
Print Recipe

Salata de bulgur cu anghinare

Gătire30 minutes mins
Porții: 4
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

  • 300 g bulgur ( gasiti in comert sau pe site-urile de specialitate, plafare, etc)
  • 200 g anghinare ( gasiti la borcan in supermarket)
  • 50 g vanata
  • 50 g dovlecel (zuchinni sau normal)
  • 3 buc usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 50 g ardei rosu
  • 3 buc rosii uscate
  • 1 lgt oregano
  • sare si piper ( dupa gust)

Mod de preparare

  • Pregatiti bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj. In general se fierbe 10 minute la foc mic.
  • Intr-o tigaie pregatiti anghinarele bine scurse de apa in care au stat la borcan. Caliti-le aproximativ 10 minute, dupa care adaugati restul legumelor si condimentele.
  • Cand bulgurul este fiert, adaugati-l peste compozitia din tigaie.
  • Gatiti totul inca 5-6 minute. Puteti adauga la final verdeata si un pic de zeama de lamaie.
  • Preparatul se serveste cald sau la temperatura camerei.
    Vara puteti servi si rece, este o salata perfecta si pentru sezonul cald.

Salata de bulgur cu anghinare – reteta simpla

Si nu doar bulgurul este vedeta in aceasta reteta.

Anghinarea este o planta foarte apreciata in special in zona Italiei, desi ea este originara din Africa de Nord.

O puteti folosi in paste, pizza, salate sau chiar diverse combinatii de sandwich-uri pentru mic dejun.

Are un gust aparte iar in combinatie cu ulei de masline si usturoi este chiar apetisanta.

Salata de bulgur cu anghinare si legume

Sper ca v-a placut reteta de azi si sa incercati combinatia aceasta.

O zi frumoasa tuturor,

Adriana

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

Apreciază:

Apreciază Încarc...

S-ar putea să îți placă și:

Din categoria: Feluri de bază Etichete: delicios, depost, retete, sanatoase, vegan

Articol anterior: « Herbalife Nutrition lansează primul Shake Gourmet în Europa & Africa
Articolul urmator: Batoane cu budinca si ciocolata neagra – reteta noastra preferata »

Reader Interactions

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Bara principală

Urmărește-mă și aici

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Postari recente

  • E VARA LA KIKO MILANO: ZILE SCALDATE DE SOARE CU NOUA LINIE SUNCARE
  • Sondaj Mondelēz International State of Snacking: Consumatorii globali acordă prioritate porțiilor și gustărilor savurate cu atenție
  • Un nou reper în designul de interior și exterior: eiluminat.ro își deschide un showroom spectaculos în nordul Capitalei
  • COLECTIA KIKO MILANO JUICY FIZZ: CHEERS TO THE ITALIAN GOLDEN HOUR
  • 29 mai este Ziua Mondială a sănătății digestive. 5 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a avea un microbiom sănătos

Footer

Nu rata știrile VegLifestyle!

E VARA LA KIKO MILANO: ZILE SCALDATE DE SOARE CU NOUA LINIE SUNCARE

Sondaj Mondelēz International State of Snacking: Consumatorii globali acordă prioritate porțiilor și gustărilor savurate cu atenție

Un nou reper în designul de interior și exterior: eiluminat.ro își deschide un showroom spectaculos în nordul Capitalei

COLECTIA KIKO MILANO JUICY FIZZ: CHEERS TO THE ITALIAN GOLDEN HOUR

29 mai este Ziua Mondială a sănătății digestive. 5 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a avea un microbiom sănătos

28 Mai, Ziua Internationala a Igienei Menstruale: un apel global pentru educatie, sanatate si produse sustenabile

 

Drepturi de autor

Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii

Arhive

Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

%d