Go Back

Salata de bulgur cu anghinare

Gătire30 minutes
Porții: 4
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

  • 300 g bulgur ( gasiti in comert sau pe site-urile de specialitate, plafare, etc)
  • 200 g anghinare ( gasiti la borcan in supermarket)
  • 50 g vanata
  • 50 g dovlecel (zuchinni sau normal)
  • 3 buc usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 50 g ardei rosu
  • 3 buc rosii uscate
  • 1 lgt oregano
  • sare si piper ( dupa gust)

Mod de preparare

  • Pregatiti bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj. In general se fierbe 10 minute la foc mic.
  • Intr-o tigaie pregatiti anghinarele bine scurse de apa in care au stat la borcan. Caliti-le aproximativ 10 minute, dupa care adaugati restul legumelor si condimentele.
  • Cand bulgurul este fiert, adaugati-l peste compozitia din tigaie.
  • Gatiti totul inca 5-6 minute. Puteti adauga la final verdeata si un pic de zeama de lamaie.
  • Preparatul se serveste cald sau la temperatura camerei.
    Vara puteti servi si rece, este o salata perfecta si pentru sezonul cald.