Gata cu masa de Paste?
Ar fi bine, deoarece avem pentru voi o reteta de sezon, reinventata 🙂
Tigaie picanta cu veggie chorizo si legume de sezon.
Am gasit in DM o alternativa la carnati din seitan si pot sa confirm ca s-au potrivit perfect in preparatul meu.
Au o textura interesanta si un mix de condimente care ofera o aroma interesanta retetei.
Tigaie picanta cu veggie chorizo si legume de sezon
Ingrediente
- 130 g veggie chorizo ( sau orice alta alternativa vegetala va place)
- 200 g cartofi copti ( de preferat sa ii pregatiti dinainte)
- 50 g spanac fresh
- 1/2 ardei galben
- 1/2 ardei verde
- 1 lg ulei de masline
- chilli verde sau uscat
Sos de iaurt
- 200 g iaurt de caju sau orice alt iaurt vegetal
- sare
- 1 leg usturoi verde
- 1/2 leg marar verde
Mod de preparare
- Toate ingredientele de mai sus in afara de cele pentru sosul de iaurt se calesc in tigaie 10 minute la foc mediu.
- La final se adauga chilli si se serveste cu sosul de iaurt
Ce este seitanul?
Seitanul este carnea vegetariana din gluten de grau care nu doar vine in ajutorul vegetarienilor, dar reprezinta un plus de proteine pentru oricine și aduce varietate in alimentatie.
Poate fi folosit la gatit și de persoanele care tin post.
Este recomandat in wrap-uri, tocanite, sandwich-uri sau gratar.
Bineinteles in reteta puteti folosi orice alta alternativa vegetala va place sau ce aveti la indemana.
Pe data viitoare,
Adriana
Lasă un comentariu