Cel mai mult imi place sa merg la piata si sa ma bucur de noutatile de sezon, in special de cartofii noi.
Fructe, legume, verdeturi, toate formele si culorile numai bune pentru bucataria noastra 🙂
Mai mult de atat, ele sunt sanatoase si benefice pentru organismul nostru, asa ca trebuie sa consumam cat mai des toate legumele de sezon.
Sistemul imunitar ne cere in aceasta perioada cat mai multe vitamine!
Reteta e azi o sa va placa, cartofii noi sunt actorul principal 🙂
Oare ce mai putem gatim cu ei, in afara de clasica reteta, cartofi noi prajiti in mult ulei?

De unde este originar cartoful?
Eu m-am tot intrebat de unde provine aceasta leguma care ne place foarte mult ?
Am analizat putin informatia, iar cartoful isi are originile in America de Sud, in regiunea muntilor Anzi.
Acolo se cultiva si in ziua de azi peste 200 de specii de cartof fiind in acest fel cea mai importanta leguma din lume. Peste 1 miliard de oameni consuma zilnic cartofii in diferite preparate.
Nu ma mira deloc, eu chiar sunt o fana declarata a cartofilor :))
Salata de cartofi noi cu sparanghel
Ingrediente
- 500 g cartofi noi
- 1 buc ardei kapia
- 200 g ciuperci
- 200 g tofu
- 100 g sparanghel
Sos de mustar si tahini
- 2 lgt mustar
- 20 ml lapte vegetal
- putina sare
- 1 lgt usturoi pudra
- 1 lg tahini
- 1 lgt sos de soia
- 3 lg apa
Mod de preparare
- Taiati cartofii cubulete apoi in coaceti in cuptorul incins la 180C (treapta 4), 20 de minute
- Ardeiul kapia si ciupercile le caliti in tigaie cu putin ulei pentru aproximativ 10 minute la foc mic.Daca doriti sa faceti tofu separat, il puteti cali cu putin sos chilli sau sos de soia, depinde cum va place.Sparanghelul am preferat sa il coc imediat dupa ce cartofii au fost gata ( aprox. 10 min)
- Pentru prepararea dressingului adaugati ingredientele pentru sos intr-un bol si mixati bine pana ce obtineti un sos cremos
- Adaugati cartofii, sparanghelul si legumele calite intr-un bol incapator, apoi amestecati cu sosul de mustar si tahini.
- Serviti salata de cartofi calda, cu multa verdeata, patrunjel sau ceapa verde.
Daca iubiti cartofii la fel de mult ca mine, supa aceasta cu praz o sa va placa la nebunie.
Se face rapid si nu necesita ingrediente multe.
Acum sper ca nu v-am plictisit cu ideile mele de retete cu cartofi 🙂
Vreau sa va arat doar in cate feluri ii putem gati si consuma, mai ales daca ne si plac.
Pana data viitoare, numai bine!
O zi frumoasa si insorita,
Adriana
Lasă un comentariu