Iubesc atat de mult ovazul, incat am incercat sa ii conving pe cei din jurul meu sa il introduca in alimentatie atat cat se poate.
Eu zic ca am si reusit, mai ales ca majoritatea imi zic ca e foarte bun 🙂
Un mic dejun corect este drumul catre o stare de bine permanenta.
Ovazul este o cereala bogata in fibre, fara un gust puternic, iar in combinatie cu diverse alimente eu zic ca este genial.
Se poate folosi in tarte sarate si dulci, biscuiti, granola sau ca atare.
1/2 cana de fulgi de ovaz iti asigura o parte din necesarul de fibre alimentare pe care un om sanatos trebuie sa le aiba zilnic.
Eu am inceput sa mananc ovaz acum mai multi ani, cand am adoptat acest stil de viata.
As putea sa va zic ca ma simt multtttt mai bine cand mananc ovaz, mai bine decat orice alt mic dejun.
Asadar, azi vreau sa va prezint o reteta simpla, cu mere si multaaaa aroma de vanilie :).
Porridge cu vanilie si mere- mic dejun sanatos
Ingrediente
- 100 g fulgi de ovaz
- 200 ml lapte de orez cu vanilie
- 1 mar
- 2 lg fulgi de migdale
- 1 lgt seminte de dovleac
- 1/2 lg scortisoara
- 1 lg sirog de artar sau alt indulcitor
Mod de preparare
- Intr-o craticioara/ibric adaugati fulgii de ovaz si laptele si fierbeti la foc mic 5-6 minute.
- Cand compozitia este gata, lasati la racit macar 10 min inainte de servire.
- Ornati ovazul fiert cu mere ( le puteti trage in tigaie sau le puteti pune crude), fulgii de migdale, scortisoara, semintele de dovleac si siropul de agave.
Pentru mine este important laptele vegetal pe care il folosesc in reteta de porridge, deoarece este musai sa aiba un gust bun si aromat.
Am folosit un lapte vegetal deosebit, cu doar cateva ingrediente:
-apa, orez italian (17%), ulei din seminte de floarea-soarelui presat la rece, extract de vanilie Bourbon, sare de mare
Il puteti gasi pe site-ul celor de la Biomania.ro, (unic importator al produselor IsolaBio), produse pe care eu le folosesc destul de des in preparatele #veglifestyle.
In ce retete mai puteti folosi fulgii de ovaz?
Ovazul se mai poate folosi si in retete de smoothie atunci cand nu doriti sa consumati un mic dejun cald.
Este potrivit pentru zilele calduroase de vara sau atunci cand vreti sa dati un plus de energie bauturii voastre.
Sper sa va placa reteta mea de porridge si sa incercati curand 🙂
Cu dragoste,
Adriana
Lasă un comentariu