Tuturor ne plac pastele, mai ales daca se pregatesc usor, nu-i asa ?:) Si daca includem si faimoasele rosii uscate atat de folosite in bucataria italiana, rezulta o reteta pe masura!
In reteta de mai jos veti regasi cateva ingrediente versatile care vor oferi preparatului arome atat de placute gustului incat veti avea impresia ca sunteti la un restaurant de 5 stele 🙂
Insa surpriza, sunteti doar in bucataria voastra de acasa!
Oare cand s-au inventat?
Despre istoria tagliatellelor ati fost vreodata curiosi sa aflati cate ceva? Eu m-am documentat putin, avand in vedere ca sunt o mare fana a pastelor de toate felurile.
Pastele tagliatelle au aparut in anul 1487, in regiunea italieneasca Emilia Romagna. Se spune ca au fost servite initial de catre un chef al unei case regale de la vremea respectiva, insa sunt si alte date istorice care atesta ca ele s-au inventat mult mai tarziu.
Cert e ca noi ne bucuram sa avem parte de un asa ingredient tareeee bun 🙂
Jump to RecipeTagliatelle cu rosii uscate
Ingrediente
- 150 g tagliatelle cu spanac
- 6 buc rosii uscate
- 2 lg ulei de masline cu trufe
- 3 catei de usturoi
- 1/2 ardei rosu iute
- 1/2 lgt sare
- putin piper
- fulgi chilli pentru decor
- 30 g fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE:
1.Incepeti prin a fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit acest sortiment cu spanac de la Bioretail.ro
2.Tocati marunt rosiile uscate, ardeiul iute si cateii de usturoi.
3.Puneti cele 2 linguri de ulei de masline cu trufe intr-o tigaie, dupa care adaugati pastele si restul ingredientelor.
Amestecati pana ce obsevati ca uleiul s-a incorporat bine de tot in paste si asezonati cu sare si piper dupa preferinte 🙂
Eu va sugerez sa le serviti calde, au un gust multttt mai bun si neaparat cu un pahar de vin rosu langa 🙂 Aici gasiti o alta reteta cu paste care merita incercata!
Nu stiu daca ati folosit vreodata ulei cu sau de trufe, insa aroma lui este cu totul deosebita si nu se compara cu niciun alt ulei normal, asa ca merita sa il incercati macar in preparate mai fancy, sau daca pur si simplu doriti ceva mai special.
Lasă un comentariu