• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

Porridge cu vanilie si mere- mic dejun sanatos

mai 26, 2020 by Adriana Iordan Lasă un comentariu

Iubesc atat de mult ovazul, incat am incercat sa ii conving pe cei din jurul meu sa il introduca in alimentatie atat cat se poate.

Eu zic ca am si reusit, mai ales ca majoritatea imi zic ca e foarte bun 🙂

Un mic dejun corect este drumul catre o stare de bine permanenta.

Ovazul este o cereala bogata in fibre, fara un gust puternic, iar in combinatie cu diverse alimente eu zic ca este genial.

Se poate folosi in tarte sarate si dulci, biscuiti, granola sau ca atare.

1/2 cana de fulgi de ovaz iti asigura o parte din necesarul de fibre alimentare pe care un om sanatos trebuie sa le aiba zilnic.

  • Porridge cu vanilie si mere


Eu am inceput sa mananc ovaz acum mai multi ani, cand am adoptat acest stil de viata.

As putea sa va zic ca ma simt multtttt mai bine cand mananc ovaz, mai bine decat orice alt mic dejun.

Asadar, azi vreau sa va prezint o reteta simpla, cu mere si multaaaa aroma de vanilie :).

Print Recipe

Porridge cu vanilie si mere- mic dejun sanatos

Timp total15 minutes mins
Categorie: Breakfast
Porții: 2
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

  • 100 g fulgi de ovaz
  • 200 ml lapte de orez cu vanilie
  • 1 mar
  • 2 lg fulgi de migdale
  • 1 lgt seminte de dovleac
  • 1/2 lg scortisoara
  • 1 lg sirog de artar sau alt indulcitor
Print Recipe

Autor: Adriana Iordan

Mod de preparare

  • Intr-o craticioara/ibric adaugati fulgii de ovaz si laptele si fierbeti la foc mic 5-6 minute.
  • Cand compozitia este gata, lasati la racit macar 10 min inainte de servire.
  • Ornati ovazul fiert cu mere ( le puteti trage in tigaie sau le puteti pune crude), fulgii de migdale, scortisoara, semintele de dovleac si siropul de agave.
Mere cu sirop de agave

Pentru mine este important laptele vegetal pe care il folosesc in reteta de porridge, deoarece este musai sa aiba un gust bun si aromat.

Am folosit un lapte vegetal deosebit, cu doar cateva ingrediente:

-apa, orez italian (17%), ulei din seminte de floarea-soarelui presat la rece, extract de vanilie Bourbon, sare de mare

Il puteti gasi pe site-ul celor de la Biomania.ro, (unic importator al produselor IsolaBio), produse pe care eu le folosesc destul de des in preparatele #veglifestyle.

In ce retete mai puteti folosi fulgii de ovaz?

Ovazul se mai poate folosi si in retete de smoothie atunci cand nu doriti sa consumati un mic dejun cald.

Este potrivit pentru zilele calduroase de vara sau atunci cand vreti sa dati un plus de energie bauturii voastre.

Sper sa va placa reteta mea de porridge si sa incercati curand 🙂

Cu dragoste,

Adriana

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

Apreciază:

Apreciază Încarc...

S-ar putea să îți placă și:

Din categoria: Mic Dejun Etichete: orez, ovaz, vegan

Articol anterior: « Tagliatelle cu rosii uscate – Reteta simpla
Articolul urmator: Cum mai gatim cartofii noi?- Salata de sezon »

Reader Interactions

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Bara principală

Urmărește-mă și aici

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Postari recente

  • Experiența mea cu CurcuSol™ – un mic ritual pentru zile mai ușoare
  • Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter
  • Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton
  • COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE
  • Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Footer

Nu rata știrile VegLifestyle!

Experiența mea cu CurcuSol™ – un mic ritual pentru zile mai ușoare

Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter

Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton

COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE

Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

 

Drepturi de autor

Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii

Arhive

Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

%d