• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

Tagliatelle cu rosii uscate – Reteta simpla

mai 22, 2020 by Adriana Iordan Lasă un comentariu

Tuturor ne plac pastele, mai ales daca se pregatesc usor, nu-i asa ?:) Si daca includem si faimoasele rosii uscate atat de folosite in bucataria italiana, rezulta o reteta pe masura!

In reteta de mai jos veti regasi cateva ingrediente versatile care vor oferi preparatului arome atat de placute gustului incat veti avea impresia ca sunteti la un restaurant de 5 stele 🙂

Insa surpriza, sunteti doar in bucataria voastra de acasa!

Oare cand s-au inventat?

Despre istoria tagliatellelor ati fost vreodata curiosi sa aflati cate ceva? Eu m-am documentat putin, avand in vedere ca sunt o mare fana a pastelor de toate felurile.

Pastele tagliatelle au aparut in anul 1487, in regiunea italieneasca Emilia Romagna. Se spune ca au fost servite initial de catre un chef al unei case regale de la vremea respectiva, insa sunt si alte date istorice care atesta ca ele s-au inventat mult mai tarziu.

Cert e ca noi ne bucuram sa avem parte de un asa ingredient tareeee bun 🙂

Jump to Recipe
  • tagliatelle cu rosii uscate

tagliatelle cu rosii uscate
Print Recipe

Tagliatelle cu rosii uscate

Timp total30 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Bucătărie: Italian
Porții: 2
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

  • 150 g tagliatelle cu spanac
  • 6 buc rosii uscate
  • 2 lg ulei de masline cu trufe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei rosu iute
  • 1/2 lgt sare
  • putin piper
  • fulgi chilli pentru decor
  • 30 g fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE:

1.Incepeti prin a fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit acest sortiment cu spanac de la Bioretail.ro

2.Tocati marunt rosiile uscate, ardeiul iute si cateii de usturoi.

3.Puneti cele 2 linguri de ulei de masline cu trufe intr-o tigaie, dupa care adaugati pastele si restul ingredientelor.

Amestecati pana ce obsevati ca uleiul s-a incorporat bine de tot in paste si asezonati cu sare si piper dupa preferinte 🙂

Eu va sugerez sa le serviti calde, au un gust multttt mai bun si neaparat cu un pahar de vin rosu langa 🙂 Aici gasiti o alta reteta cu paste care merita incercata!

Nu stiu daca ati folosit vreodata ulei cu sau de trufe, insa aroma lui este cu totul deosebita si nu se compara cu niciun alt ulei normal, asa ca merita sa il incercati macar in preparate mai fancy, sau daca pur si simplu doriti ceva mai special.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

Apreciază:

Apreciază Încarc...

S-ar putea să îți placă și:

Din categoria: Feluri de bază Etichete: depost, rosii uscate

Articol anterior: « Salata cu vinete pane si sos tahini & lime
Articolul urmator: Porridge cu vanilie si mere- mic dejun sanatos »

Reader Interactions

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Bara principală

Urmărește-mă și aici

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Postari recente

  • Experiența mea cu CurcuSol™ – un mic ritual pentru zile mai ușoare
  • Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter
  • Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton
  • COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE
  • Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Footer

Nu rata știrile VegLifestyle!

Experiența mea cu CurcuSol™ – un mic ritual pentru zile mai ușoare

Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter

Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton

COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE

Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

 

Drepturi de autor

Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii

Arhive

Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

%d