Cum putem face in casa un unt de cocos ?
Reteta asta de unt e atat de buna incat nu o sa reziste prea mult in frigider :)) va avertizez de acum 🙂
Se face super simplu, e gluten free, plus de asta e pe baza de caju si ulei de cocos, combinatia ideala!
Se topeste perfect si il puteti servi cu gem,dulceata, rosii,busuioc si sare ..sau ce va place ! Eu l-am depozitat intr-un borcanel de 200ml cu capac inchis bine.
Cocosul este un produs pe care eu il folosesc destul de des in preparate.
Imi place tare mult aroma lui si faptul ca poate fi introdus rapid in preparate dulci sau sarate.
INGREDIENTE:
70g caju crud hidratat (daca nu aveti un blender prea puternic)
5 lg de lapte de migdale fara zahar de preferat( puteti folosi si de soia dar nu o sa iasa prea alb)
1/2 lgt otet de mere
1 lgt fulgi de drojdie inactiva
2 lg de ulei de masline
100g ulei de cocos la temperatura camerei ( de preferat deodorizat daca nu va place gustul prea intens)
un varf de sare
1 borcan de 200 ml cu capac
Modul de preparare este unul extrem de simplu
Toate ingredientele se adauga in blender si se mixeaza pana ce compozitia devine foarte moale si cremos, dupa care se toarna in borcan si se tine la congelator 2 3 ore pana ce se intareste bine bine :).
Se pastreaza apoi in frigider 2-3 saptamani.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati! Merita 🙂
Zi frumoasa!
Adriana.
Lasă un comentariu