Cornuletele acestea au disparut extrem de repede din farfurie :))) Cand spun repede ma refer in maxim 2, 3 minute :)))
Sunt foarte delicioase, fragede si simplu de realizat si cu siguranta vei vrea sa le faci si a doua oara !
Iata reteta:
INGREDIENTE: (aprox.20 de cornulete)
-1 pahar de ulei de floarea soarelui(200 ml.)
-1/2 pahar de bors (100 ml.)
-25g. drojdie proaspata
-500g. faina alba
-1/4 lgt sare
-1 lgt. zahar( pentru a amesteca cu drojdie)
-ciocolata neagra topita ( dar recomand sa fie facute cu gem , magiun daca nu doriti ciocolata)
–Coaja rasa de la o portocala mica
MOD DE PREPARARE:
1.Drojdia o amestecati cu zaharul pana ce devine lichida si presarati deasupra putina faina si lasati-o la dospit cateva minute la cald.
2.Intr-un bol incapator adaugati faina, drojdia,sarea, coaja de portocala, uleiul si borsul si amestecati pana ce obtineti o coca care se desprinde de pe peretii bolului.
3.Lasati compozitia la frigider 10 minute.
4.Preincalziti cuptorul la 180 C.
5.Pregatiti coca : intindeti o foaie si taiati triunghiuri dupa care umpleti cu ce doriti ( ciocolata, gem, magiun, nuca etc).Formati cornuletele ruland usor de la baza spre mijloc.
6.Coaceti in cuptor pana ce acestea se rumenesc frumos aproximativ 15-20 de minute in functie de cuptor.
La sfarsit nu uitati sa le tavaliti prin zahar pudra <3
O sa va placa reteta, mai ales cu o ceasca de ceai sau cafea dimineata <3
Sa aveti un weekend minunat!
Lasă un comentariu