Am acceptat provocarea celor de la Vegis si am primit rapid uleiul de cocos ecologic Niavis pentru a-l folosi intr-o super reteta de tort cu crema mousse.
Uleiul il puteti gasi aici http://bit.ly/2qRT2Sr .
Reteta este delicioasa, racoritoare, simplu de realizat, potrivita si pentru zile de nastere sau pur si simplu pentru a impresiona pe cineva drag :).Plus de asta il puteti decora cu ce fructe de sezon doriti 🙂
Iata reteta pentru 4 portii
INGREDIENTE:
1.BLAT
150g faina alba
40g cacao
100g zahar
2 plicuri de zahar vanilat bourbon
1 lgt de praf de copt
50g de ulei de cocos ecologic NIAVIS ( http://bit.ly/2qRT2Sr)
180g lapte vegetal (eu am folosit de soia)
coaja de la o portocala
2.CREMA MOUSSE
1 pachet de tofu silken (300g)
25g sirop de agave/artar
50g ciocolata neagra topita
1/2 lgt coaja de portocala
3.FRISCA DE COCOS
200 ml de smantana de cocos
25 g de zahar pudra
1/2 lgt amidon de porumb
MOD DE PREPARARE
1.Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru blat (uleiul de cocos se topeste) .Se coace apoi in cuptorul preincalzit la treapta 4 , 25-30 de minute in 2 forme patrate cu latura de 10 cm.Optional puteti coace si monta prajitura intr-o singura forma mai mare, rotunda sau in functie de ce aveti disponibil.
Cand este gata se lasa la racit aprox.o ora.
2.Intre timp pregatiti crema mousse.Se lasa la scurs toful silken cu ajutorul unei site pana ce se raceste blatul.Intr-un blender se adauga toate ingredientele necesare pentru crema si mixati 1-2 minute pana obtineti o textura cremoasa.
3.Cu ajutorul unui mixer de mana amestecati toate ingredientele pentru frisca 1-2 minute.
4.Cand blatul s-a racit suficient,se scoate din forma si se taie in 2 straturi egale dupa care putem incepe sa montam.Asezam un strat de blat inapoi in forma(optional se poate insiropa blatul cu 100g apa +20g zahar )
5.Se adauga 1/2 din compozitia de mousse pe fiecare strat,se acopera apoi cu cealalta parte de blat(se insiropeaza sau nu) si se pune 1/2 din compozitia de frisca.Se repeta aceiasi procedura si pentru a doua prajitura.
6.Prajiturile se lasa la congelator o ora, apoi fiecare se taie in 2 parti egale sau in diagonala dupa preferinte.
7.Noi le-am ornat cu capsuni, afine, cirese si menta insa le puteti orna cu fructele preferate sau bucati de biscuiti sfaramati 🙂
Sper sa va placa reteta si sa o incercati cat de curand.
Zi minunata tuturor!
Lasă un comentariu