• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

Tort cu crema mousse si frisca de cocos

mai 25, 2017 by Adriana Iordan Lasă un comentariu

  Am acceptat provocarea celor de la Vegis si am primit rapid uleiul de cocos ecologic  Niavis pentru a-l folosi intr-o super reteta de tort cu crema mousse.

    Uleiul il puteti gasi aici  http://bit.ly/2qRT2Sr .

Reteta este delicioasa, racoritoare, simplu de realizat, potrivita si pentru zile de nastere sau pur si simplu pentru a impresiona pe cineva drag :).Plus de asta il puteti decora cu ce fructe de sezon doriti 🙂20170524_171042-01

Iata reteta pentru 4 portii

INGREDIENTE:

1.BLAT

150g faina alba

40g cacao

100g zahar

2 plicuri de zahar vanilat bourbon

1 lgt de praf de copt

50g de ulei de cocos ecologic NIAVIS ( http://bit.ly/2qRT2Sr)

180g lapte vegetal (eu am folosit de soia)

coaja de la o portocala

 

2.CREMA MOUSSE

1 pachet de tofu silken (300g)

25g sirop de agave/artar

50g ciocolata neagra topita

1/2 lgt coaja de portocala

3.FRISCA DE COCOS

200 ml de smantana de cocos

25 g de zahar pudra

1/2 lgt amidon de porumb

MOD DE PREPARARE

1.Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru blat (uleiul de cocos se topeste) .Se coace apoi  in cuptorul preincalzit la treapta 4 , 25-30 de minute in 2 forme patrate cu latura de 10 cm.Optional puteti coace si monta prajitura intr-o singura forma mai mare, rotunda sau in functie de ce aveti disponibil.

Cand este gata se lasa la racit aprox.o ora.20170522_140926-01

2.Intre timp pregatiti crema mousse.Se lasa la scurs toful silken cu ajutorul unei site pana ce se raceste blatul.Intr-un blender se adauga toate ingredientele necesare pentru crema si mixati 1-2 minute pana obtineti o textura cremoasa.

3.Cu ajutorul unui mixer de mana amestecati toate ingredientele pentru frisca 1-2 minute.

4.Cand blatul s-a racit suficient,se scoate din forma si  se taie in 2 straturi egale dupa care putem incepe sa montam.Asezam un strat de blat inapoi in forma(optional se poate insiropa blatul cu 100g apa +20g zahar )

5.Se adauga 1/2 din compozitia de mousse pe fiecare strat,se acopera apoi cu cealalta parte de blat(se insiropeaza sau nu) si se pune 1/2 din compozitia de frisca.Se repeta aceiasi procedura si pentru  a doua prajitura.

6.Prajiturile se lasa la congelator o ora, apoi fiecare se taie in 2 parti egale sau in diagonala dupa preferinte.

7.Noi le-am ornat cu capsuni, afine, cirese si menta insa le puteti orna cu fructele preferate sau bucati de biscuiti sfaramati 🙂

Sper sa va placa reteta si sa o incercati cat de curand.

Zi minunata tuturor!20170524_171126-01

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

Apreciază:

Apreciază Încarc...

S-ar putea să îți placă și:

Din categoria: Deserturi Etichete: #delicios, devara, niavis, tort, uleidecocos, vegan, vegis

Articol anterior: « Spaghete integrale cu sos alb,capere, ciuperci,ardei kapia si broccoli
Articolul urmator: Grupul VegLifestyle Romania »

Reader Interactions

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Bara principală

Urmărește-mă și aici

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Postari recente

  • Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter
  • Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton
  • COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE
  • Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu
  • Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

Footer

Nu rata știrile VegLifestyle!

Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter

Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton

COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE

Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

✨ Prima mea experiență cu un deodorant natural: nuud The Stick

 

Drepturi de autor

Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii

Arhive

Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

%d