Am descoperit aceasta reteta minunata de carnati si deja pot sa spun ca o ador! Nu eram foarte incantata de hrisca insa dupa ce am gatit-o asa m-am indragostit :))).
Iata reteta pentru aproximativ 10 carnati de marime medie:
TIMP DE PREPARARE:20 DE MINUTE
COST reteta:4 lei
INGREDIENTE:
50g hrisca maro
50 g linte rosie
1 lg pesmet
1 lg faina alba sau integrala
1 lgt ulei de masline
2 lgt paprika afumata
1/2 leg patrunjel
2 catei de usturoi
1 lg fulgi de drojdie inactiva
1 lgt cimbru
1 lg mix de supa de legume uscat
2 lg de apa
MOD DE PREPARARE:
1.Hrisca si lintea o fierbeti la foc mic 10 minute in apa in care ati pus mixul pentru supa.
2.Dupa ce s-au fiert le lasati la racit 5 minute iar jumatate din compozitia obtinuta o pasati la blender sau cu o furculita.
3.Intr-un bol mare amestecati toate ingredientele din lista si apoi formati carnatii dupa marimea si forma dorita.Eu am facut 10 si i-am facut in tigaie unsa cu putin ulei insa ii puteti gati si la cuptor sau la grill <3
Sunt foarte buni si i-am servit fix ca in imagine. 🙂
Zi minunata tuturor !
GEORGE SORIN VENETE
Da, să nu mor prost ce este hrisca? Reţeta este bună, foarte bună.
veglifestylesite
:))eu am descoperit-o de curand 🙂 este o cereala 🙂 si este extrem de delicioasa <3
GEORGE SORIN VENETE
alforfon in spaniola, sa caut pe aici sa vedem, poate, poate.
Mada
De ce doar jumatate din compozitia de hrisca si linte? Si cu restul ce fac?
veglifestylesite
Pentru a pastra p textura 🙂
Flavia
Azi am pregătit aceasta rețetă. Au ieșit neașteptat de gustos. Mulțumesc
veglifestylesite
Ma bucur ca v-au placut :*
Simona Pasare
Pot pune tofu/cașcaval afumat ?
veglifestylesite
Nu stiu 🙂 eu cascaval nu consum ( sunt vegana ) iar cu tofu nu am incercat
Mihaela
Am testat si este un deliciu. Felicitari!
veglifestylesite
Multumesc Mihaela 🙂 Daaa si pe mine ma uimesc de fiecare data cand ii prepar 🙂