Am descoperit aceasta reteta minunata de carnati si deja pot sa spun ca o ador! Nu eram foarte incantata de hrisca insa dupa ce am gatit-o asa m-am indragostit :))).
Iata reteta pentru aproximativ 10 carnati de marime medie:
TIMP DE PREPARARE:20 DE MINUTE
COST reteta:4 lei
INGREDIENTE:
50g hrisca maro
50 g linte rosie
1 lg pesmet
1 lg faina alba sau integrala
1 lgt ulei de masline
2 lgt paprika afumata
1/2 leg patrunjel
2 catei de usturoi
1 lg fulgi de drojdie inactiva
1 lgt cimbru
1 lg mix de supa de legume uscat
2 lg de apa
MOD DE PREPARARE:
1.Hrisca si lintea o fierbeti la foc mic 10 minute in apa in care ati pus mixul pentru supa.
2.Dupa ce s-au fiert le lasati la racit 5 minute iar jumatate din compozitia obtinuta o pasati la blender sau cu o furculita.
3.Intr-un bol mare amestecati toate ingredientele din lista si apoi formati carnatii dupa marimea si forma dorita.Eu am facut 10 si i-am facut in tigaie unsa cu putin ulei insa ii puteti gati si la cuptor sau la grill <3
Sunt foarte buni si i-am servit fix ca in imagine. 🙂
Zi minunata tuturor !
Da, să nu mor prost ce este hrisca? Reţeta este bună, foarte bună.
:))eu am descoperit-o de curand 🙂 este o cereala 🙂 si este extrem de delicioasa <3
alforfon in spaniola, sa caut pe aici sa vedem, poate, poate.
De ce doar jumatate din compozitia de hrisca si linte? Si cu restul ce fac?
Pentru a pastra p textura 🙂
Azi am pregătit aceasta rețetă. Au ieșit neașteptat de gustos. Mulțumesc
Ma bucur ca v-au placut :*
Pot pune tofu/cașcaval afumat ?
Nu stiu 🙂 eu cascaval nu consum ( sunt vegana ) iar cu tofu nu am incercat
Am testat si este un deliciu. Felicitari!
Multumesc Mihaela 🙂 Daaa si pe mine ma uimesc de fiecare data cand ii prepar 🙂