Imi doream foarte mult sa fac o reteta pane fara a praji in baie de ulei dovlecelul 😀.Acest mix e potrivit si pentru vanata sau ciuperci pleurotus (ciupercile sunt foarte bune pane)😀.
Plus de asta se realizeaza extrem de rapid!
Iata reteta:
Timp de preparare:30 minute
INGREDIENTE:
1 dovlecel
75ml lapte de soia
75g faina alba sau integrala
75g pesmet
2 lg de oregano uscat
Sare si piper dupa gust
1/2 lgt amidon de porumb
MOD DE PREPARARE:
1.Feliati dovlecelul in rondele de aproximativ 1 cm grosime
2.Amestecati amidonul cu laptele de soia iar faina si pesmetul le asezati in farfurii intinse.
3.Treceti fiecare parte din dovlecel prin faina, apoi lapte si apoi pesmet (pesmetul se amesteca cu oregano sare si piper) si repetati acest procedeu pentru fiecare parte de dovlecel.
4.In cuptorul preincalzit la treapta 4 (180C) asezati o hartie de copt pe tava unsa cu 1/2 lg de ulei.
5.Coaceti dovleceii 20-25 de minute dar ii mai verificati din cand in cand in functie de cuptor :).
Dupa ce sunt gata ii lasati la racit cateva minute.
Eu i-am servit cu salata orientala de cartofi si un sos marinara foarte foarte gustos 🙂
Sos marinara:
100g pasatta de rosii
50g sos de ardei
2 lg busuioc uscat
1 catel de usturoi pasat
Sper sa va placa reteta 😀😀
[…] incercat ciupercile pleurotus in foarte multe feluri, sub forma de pane, in tocanite, mancaruri chinezesti […]