Vrei sa afli cum faci cele mai bune ciuperci pleurotus, o reteta simpla la cuptor?
Recunosc ca nu eram o mare fana a ciupercilor, insa am zis ca e bine intotdeauna sa incerci ceva nou.
Asa ca azi o sa va prezint cele mai bune ciuperci pleurotus, reteta simpla facuta la cuptor 🙂
Am incercat ciupercile pleurotus in foarte multe feluri, sub forma de pane, in tocanite, mancaruri chinezesti etc.
Insa, dupa ce am incercat aceasta combinatie, recunosc ca mi-au placut cel mai mult!
Ciuperci pleurotus la cuptor
Ingrediente
- 500 g ciuperci pleurotus
- 2 buc catei de usturoi
- 1 lg ulei de floarea soarelui
- 50 ml apa filtrata
- 3 lg sos de soia ( sos de soia dark)
Mod de preparare
- Spalati si curatati ciupercile, apoi taiati-le bucatele sau fasii.
- Preincalziti cuptorul la treapta 5 (200C).
- Intr-o tava adaugati ciupercile, usturoiul, uleiul si sosul de soia. Amestecati compozitia si va recomand sa o lasati la marinat macar un sfert de ora inainte.
- Coaceti aprox. 50 de minute (amestecati ciupercile la jumatatea timpului)
Note:
Noi consumam ciupercile cu piure de cartofi si salata de varza 🙂
Aceasta este combinatia noastra preferata din toate retetele pe care le-am incercat pana acum.
Un aspect foarte important pe care nu vreau sa il omit, este acela ca aceste ciuperci au foarte putine calorii per 100g, mai exact 33 kcal.
Asa ca le putem consuma lejer, atat timp cat nu punem mult ulei in compozitie.
Ciupercile pleurotus (Pleurotus ostreatus) reprezinta o specie de ciuperci ce se dezvolta în buchet la baza trunchiurilor arborilor (în special fag si alte foioase).
Aceste ciuperci pot fi preparate prin fierbere, prajire, coacere sau inabusire.
Mirosul unic este dulceag, asemanator anasonului sau lemnului dulce. Aroma depinde și de cantitatea de aminoacizi, nucleotide, dar și nitrogen, fosfor, potasiu, sulf, fier, zinc și acizii grași nesaturati. Aceste ciuperci conțin mai mult acid folic, vitamina B1, vitamina B3, dar mai puțină vitamina B12 decât alte specii de ciuperci.
Sper ca v-a placut reteta mea si astept sa imi spuneti cum gatiti aceste ciuperci!
O zi excelenta,
Adriana
Lasă un comentariu