Imi place la nebunie orezul brun <3 Cristian, partea masculina Veglifestyle a gatit o reteta foarte buna de orez chinezesc fix ca cel din restaurantele de profil 🙂
PS:noi am folosit legume fresh insa pentru a va usura munca puteti folosi si un mix chinezesc congelat 🙂
2 PORTII
TIMP DE PREPARARE:30 MINUTE
INGREDIENTE:
150g orez brun fiert 20-25 de minute
100g ciuperci champgnion
100g mazare congelata
1 ardei kapia
1 ardei gras verde
1 usturoi
50g porumb congelat
1 morcov mediu
1/2 ardei chilli sau jalapeno (puteti folosi si uscat)
1/2 lgt ghimbir proaspat razuit
1 lg ulei de susan (optional)
2 lg sos de soia
Legumele noi le-am taiat cubulete 🙂
MOD DE PREPARARE:
1.Intr-o tigaia adanca incinsa cu putin ulei caliti ciupercile, ardeiul kapia, ardeiul verde,morcovii,mazarea si porumbul pana ce devin rumenite aproximativ 10-15 minute la foc mediu.
2.Dupa ce legumele sunt bine rumenite adaugati ghimbirul, usturoiul, sosul de soia, uleiul de susan.Puteti adauga extra sos de soia in functie de preferinte 🙂
3.Adaugati orezul fiert si amestecati totul foarte bine 🙂 Aroma va va cuceri cu siguranta ! Noua ne place enorm acest tip de orez :)plus de asta este sanatos si nutritiv fata de cel de la restaurantele chinezesti 🙂
Daca doriti puteti adauga si tofu copt dupa reteta de aici https://veglifestylesite.wordpress.com/2017/01/26/mancare-de-fasole-verde-cu-ardeiciuperci-si-tofu-copt/
Zi minunata si pofta buna 🙂
Lasă un comentariu