Ne plac mult biscuitii dar in comert din pacate nu se gasesc variante ok :).Asa ca ne-am decis sa facem o reteta acasa, foarte buna si pe care o putem folosi la cafeaua de dimineata, in prajituri sau ca atare 🙂
Sunt usor de realizat si foarte deliciosi 🙂
Iata reteta lui Cristian :
6 biscuiti
Timp de preparare:30 minute
INGREDIENTE
100g faina de ovaz (eu am macinat la blender fulgi de ovaz )
50g faina integrala ( pentru varianta fara gluten puteti folosi faina de orez )
1 lgt praf de copt
1 lgt extract de vanilie ( sau esenta de vanilie)
1 lgt coaja de portocala
25 g zahar
25g ulei de cocos
50g lapte vegetal (eu am folosit de soia)
Pentru decor (optional)
-ciocolata neagra topita
-nuci maruntite
MOD DE PREPARARE:
1.Preincalziti cuptorul la treapta 3 (160C)
2.Intr-un bol amestecati ingredientele uscate peste care se adauga uleiul de cocos si laptele ( la temperatura camerei) pana ce se formeaza aluatul.Laptele se incalzeste usor cu zaharul
3.Intindeti aluatul intre doua hartii de copt folosind un sucitor.Grosimea lui trebuie sa fie de aproximativ 0.50 cm.Ii decupati apoi cu forma dorita 🙂
4.Cuptorul ii va coace 20 de minute si nu uitati sa ii intoarceti la 10 minute.
Eu am folosit topping de ciocolata topita si nuci 😉 Sper sa va placa reteta 🙂
Zi minunata!
xploringwords
asta musai de incercat 🙂 ♥
veglifestylesite
😘😘😘
Mihaela
Arata incredibil de bine!
veglifestylesite
Multumesc Mihaela :*
maria
Se coc 20 min la 160 grade, am inteles bine ?
veglifestylesite
Da 🙂
veglifestylesite
Hehe foarte frumos! Ma bucur ca ati folosit reteta <3