Acest preparat mie personal imi place iarna dar se potriveste perfect si pentru vara 🙂 Este cremoasa, delicioasa iar mazarea galbena e delicioasa <3
2 Portii
Timp de preparare: 30 minute
INGREDIENTE:
250g mazare galbena uscata
2 bete de telina apio (puteti folosi si radacina de telina)
3 lg miz legume deshidratate fara sare
1 ceapa rosie
2 catei usturoi
1 lgt turmeric pudra
1 lg fulgi de drojdie inactiva
1/2 lg ulei masline
sare si piper dupa gust
PENTRU DECOR: (optional)
1/2 ardei kapia calit
crutoane din paine facute in casa cu ulei de masline, oregano si busuioc
MOD DE PREPARARE:
1.Puneti la fiert mazarea intr-o oala cu 1 litru de apa filtrata pentru aprox.30 de minute.
2.Intre timp intr-o tigaie incinsa caliti ceapa rosie, telina apio si usturoiul pana ce se rumenesc.Cand sunt gata lasati-le deoparte
3.Dupa ce mazarea s-a fiert adaugati toate ingredientele intr-un blender impreuna cu 1/2 cana de apa in care a fiert plus legumele calite si condimentele.
4.Mixati totul foarte bine pana ce obtineti textura dorita 🙂
Mai simplu de atat nici ca se putea 🙂 Sper sa va placa reteta!
Zi minunata!
Lasă un comentariu