Recunosc, acum ceva timp nu imi placea mai deloc fasolea verde 🙂 Insa, dupa ce am descoperit acest mix de ingrediente as putea spune ca o ador :).
Puteti savura reteta cu o portie de orez, bulgur sau mei sau cu o salata de spanac 🙂
2 Portii
Timp de preparare:40 minute
INGREDIENTE:
200g fasole verde congelata
150g ciuperci
1 ardei kapia taiat felii
1 ceapa rosie tocata marunt
200g tofu nesarat
2 lg sos de ardei
200g pasatta de rosii
2 catei usturoi
sare si piper dupa gust
1lg ulei masline
ingrediente pentru marinare tofu:
-2 lg sos de soia
-1 lg ulei de susan
-1 lg fulgi de drojdie inactiva
-1/2 lgt piper
-1/2 lgt ginger pudra
-1/2 lgt usturoi granulat
MOD DE PREPARARE:
1.Incepeti prin a marina tofu taiat cubulete in ingredientele de mai sus. Eu le-am pus in cuptorul preincalzit la treapta 4 (180C) pentru aproximativ 15 minute,insa le puteti gati si in tigaie 🙂
2.Puneti la fiert fasolea verde conform instructiunilor de pe ambalaj (aprox.10 minute)
3.Intr-o tigaie incinsa caliti ciupercile, ceapa rosie si ardeiul pana ce capata o culoare rumenita.
4.Cand fasolea s-a fiert adaugati-o in tigaie cu celelalte legume plus pasatta de rosii si sosul de ardei si amestecati foarte bine.
5.Cand tofu este gata, lasati-l 5 minute de o parte apoi adaugati-l in tigaie impreuna cu usturoiul pisat marunt.Veti simti o aroma incredibila 🙂
Sper sa va placa reteta si sa o testati cat de curand 🙂
Zi cu spor
ADRIANA 🙂
Lasă un comentariu