• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

Vanata umpluta cu sos Bolognese

iulie 30, 2020 by Adriana Iordan Lasă un comentariu

Toate retetele care au legatura cu Italia imi plac la nebunie 🙂

Mai mult de atat, ma bucur ca pot face varianta vegana pentru aproape toata bucataria italieneasca!

In ultimul timp am tot facut paste de toate felurile, asa ca de data aceasta m-am gandit sa umplu o leguma de sezon, vanata, cu un sos bolognese tare interesant.

vanata bolognese
Vanata Bolognese

In reteta originala, sosul bolognese este format din carne tocata si un sos de rosii coapte si pasate.

Eu am folosit soia granulata fina si un mix de sos de rosii de care va voi povesti in reteta, mai jos.

Vanata umpluta bolognese
Print Recipe

Vanata cu sos bolognese

Timp total40 minutes mins
Porții: 2
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 50 g soia granule
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 bucati de usturoi
  • 2 lgt bulion
  • 2 lg sos de rosii homemade ( sau din comert)
  • sare si piper ( dupa gust)
  • 1 lgt ulei

Mod de preparare

  • Primul pas este sa taiati vanata in 2 jumatati egale, sa o ungeti cu putin ulei, apoi sa o coaceti la temperatura medie (180C) timp de aproximativ 20 de minute cu mentiunea ca va trebui intoarsa dupa 10 minute.
  • In timp ce vanata este la cuptor, incepeti prepararea sosului bolognese.
  • Fierbeti granulele de soia conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am adaugat un mix de legume uscate si sare in apa in care am fiert granulele, pentru un gust mai bun.
  • Dupa ce soia este fiarta, lasati-o putin la racit sau puteti sa o treceti printr-un jet de apa rece.
    Caliti ceapa rosie intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, dupa care adaugati granulele de soia, usturoiul si sosurile.
  • Lasati compozitia la foc mic pentru 5-6 minute.
  • Cand vinetele sunt aproape gata, adaugati compozitia de bolognese deasupra lor si mai coaceti inca 10 minute.
  • Se pot servi calde sau la temperatura camerei.
  • Eu le-am ornat cu patrunjel fresh si putin caju copt.

Noua ne-a placut tare mult aceasta combinatie, mi se pare o reteta de vara, simpla si cu un gust aparte.

Vanata Bolognese

Sper sa va placa reteta si sa o incercati curand 🙂

O zi frumoasa,

Adriana

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

Apreciază:

Apreciază Încarc...

S-ar putea să îți placă și:

Din categoria: Feluri de bază

Articol anterior: « Cumparaturi de vara in magazinele DM
Articolul urmator: Salata cu bulgur si cartof dulce copt – reteta de vara »

Reader Interactions

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Bara principală

Urmărește-mă și aici

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Postari recente

  • Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter
  • Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton
  • COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE
  • Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu
  • Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

Footer

Nu rata știrile VegLifestyle!

Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter

Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton

COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE

Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

✨ Prima mea experiență cu un deodorant natural: nuud The Stick

 

Drepturi de autor

Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii

Arhive

Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

%d