V-am promis ca voi face o serie de retete din alte bucatarii ale lumii, asa ca am revenit cu saptamana mexicana 🙂
Fiesta mexicana la voi in bucatarie !
Bucataria mexicana se stie ca este compusa in mare parte din preparate picante, pline de arome intense.
Se spune ca acest tip de bucatarie a aparut datorita influentelor europene si americane, ingredientele de baza fiind fasolea, porumbul si ardeiul iute.
Salata cu mix de fasole
Ingrediente
- 200 g mix de fasole ( sau puteti folosi orice tip de fasole alba, rosie, naut, etc) https://www.bioveg.ro/leguminoase/mix-colorat-din-leguminoase-500-g.html
- 1 avocado copt
- 1/2 ardei kapia
- 20 g porumb fiert
- 1 ceapa verde
- 2 rosii
- 100 g sos salsa (din comert sau homemade) depinde cum doriti
- sare & piper dupa gust
- 1/2 legatura patrunjel
- putin ardei iute ( optional)
1 portie / 350 calorii
Mod de preparare
- Mixul de leguminoase ( sau fasolea preferata) se pune la inmuiat 12 ore, apoi se fierbe 60 de minute la foc mic ( conform ambalajului).
- Dupa ce mixul de leguminoase este fiert, lasati-l la racit apoi adaugati legumele taiate cubulete.
- Adaugati apoi sosul salsa, sarea si amestecati compozitia foarte bine.
- Serviti salata cu lipii presarate cu boia dulce

Reteta aceasta este perfecta pentru vara, are putine calorii si va ofera o senzatie de satietate datorita mixului de leguminoase ( mazare verde, linte rosie jumatati, linte Puy, fasole kidney, fasole alba, fasole azuki)
Sper sa va placa reteta aceasta si ne revedem curand cu retete noi mexicane si delicioase 🙂

[…] reteta a fost o salata mexicana cu mix de fasole care am vazut ca v-a placut mult […]