Prima reteta din campania SanoVita X Philips este aiciiiii si e tare tare delicioasa !

Am combinat lintea rosie intr-un mod tare dragut si m-am folosit de mixerul vertical ( care btw eu zic ca e mai mult decat un mixer ) si mai mult de atat e puternic si silentios.

Eu cred ca atunci cand ai la indemana produse sanatoase si ustensile corecte in bucataria ta e imposibil ca rezultatul sa nu fie pe masura asteptarilor :).
Asa ca sa nu mai stam la discutii si sa incepem reteta 🙂

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru chifitele:
-200 g linte rosie fiarta in prealabil 15-10 de minute
-60 g fulgi de ovaz facuti faina ( la rasnita de cafea)
-1 ardei kapia
-150 g ciuperci albe
-1 ceapa rosie
-2 linguri ulei de susan ( o sa ofere o aroma aparte preparatului)
-sare, piper dupa gust
-1/2 lg curry pudra
-2 catei de usturoi
-1 legatura de marar fresh

MOD de preparare:
1.Lasati lintea fiarta in prealabil la racit intr-un castron.
2.Intre timp maruntiti la chopperul care face parte din mixer restul legumelor ( ciuperci, ardeiul kapia, ceapa rosie,) insa nu foarte mult astfel incat sa le pastrati o textura care sa se amestece bine cu lintea.
3.Intr-o tigaie putin incinsa cu 1 lingura de ulei de susan caliti legumele pe care le-ati maruntit iar la sfarsit adaugati si usturoiul tocat marunt.
4.Adaugati-le apoi in castronul cu linte rosie, mararul tocat marunt, faina din fulgii de ovaz si condimente.
5. Ca sa va dau un sfat si mai bun am lasat compozitia la racit in frigider inainte de a forma chiftelele. ( aproximativ 20 de minute).
6.Preincalziti cuptorul la 200C ( treapta 5 ).
7. Formati chiftelutele dupa forma dorita si coaceti-le 30 de minute ( 15 pe fiecare parte dar le si mai verificati ).
8. Noi le-am servit cu cartofi copti cu cajun insa puteti sa le serviti cu ce doriti 🙂

Sper sa va placa reteta si ramaneti pe aproape, urmeaza un super concurs foarte frumos si util!
Va imbratisez,
Adriana!
Lasă un comentariu