Americanii le zic ‘mac&cheese’, insa eu prefer sa le numesc pe romaneste :).
Aceasta reteta este foarte simplu de realizat si cu siguranta va fi pe placul vostru. Trebuie sa incercati acest sortiment de macaroane, deoarece cred ca se potrivesc foarte bine in reteta!
Variana la cuptor e preferata mea, insa le puteti pregati si fara sa le puneti la copt.

Timp de preparare: 30 minute
Iata reteta pentru doua portii consistente :
-200g macaroane de orez si porumb Orgran , le gasiti aici : ( http://orgran.ro/produs/orgran-macaroane-de-orez-si-porumb-x-250g/ )
-50 g caju inmuiat in apa in prealabil ( sau 30 de minute in apa fierbinte)
-1 cartof alb, mare, fiert
-1 morcov fiert
-1/2 lgt turmeric
-sare, piper dupa gust
-1 catel de usturoi
-1 lg ulei de masline
-2 lg fulgi de drojdie inactiva
Pentru decor:
-2 rosii uscate
-putin busuioc uscat

MOD DE PREPARARE:
1.Dupa ce ati fiert legumele ( cartoful si morcovul), lasati-le putin la racit si fierbeti intre timp pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
2.Puneti cartoful, morcovul, caju, fulgii de drojdie inactiva, usturoiul, sarea , turmericul si piperul si blenduiti pana ce obtineti un sos foarte cremos ( cu cat e mai cremos cu atat va fi mai delicios)
3.In cuptorul preincalzit la treapta 4 ( 200C), coaceti pastele aproximativ 15 minute.Dupa cum am zis si mai sus, le puteti servi si fara sa le coaceti.
Noi le-am servit calde, cu rosii uscate si un pic de busuioc uscat :).
Sper sa va placa reteta !
Pe curand,
Adriana.
Lasă un comentariu