Pentru provocarea SunFood din luna decembrie am ales sa pregatesc o salata care imi place foarte mult si pe care imi doream de ceva timp sa o impartasesc cu voi :).
Cei de la SunFood mi-au trimis de curand un pachet minunat plin cu conserve delicioase si era de asteptat sa pregatesc retete apetisante nu ?:)
Iata cum poti pregati aceste paste pentru cei dragi acum in preajma sarbatorilor :
Ai nevoie de:
200 g paste integrale ( eu am folosit fusilli insa puteti folosi ce paste doriti si aveti in camara )
200 g naut fiert SunFood
1 cartof dulce taiat cubulete
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde iute ( optional)
1/2 ceapa rosie tocata cubulete
1 ceapa verde tocata marunt
busuioc uscat ( pentru decor si aroma adaugat la final)
Pentru sos :
-20g migdale decojite ( puteti folosi si caju)
-1 lgt mustar dulce
-50 g lapte vegetal neindulcit de preferat
-fulgi de drojdie inactiva
-sare si piper dupa gust
– 1 catel de usturoi
MOD DE PREPARARE:
1.Preincalziti cuptorul la 200C ( treapta 4)
2.Intr-un bol amestecati nautul fiert si cartoful dulce cu 1 lgt de boia dulce sau afumata,1lg ulei de masline,sare, piper (dupa gust ) si putin usturoi granulat.
3.Coaceti nautul si cartoful la cuptor 10-15 minute dupa care lasati-le la racit si nautul va deveni mai crocant. 🙂
4.Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Cand sunt gata amestecatile intr-un bol cu legumele tocate.
5.Pentru sos puneti toate ingredientele intr-un blender si mixati 1,2 minute pana ce obtineti un dressing cremos.
6.Adaugati in bolul cu paste si legume sosul si nautul crocant, dupa care presarati busuiocul uscat !Atat de simplu si delicios!
Ma bucur mult ca fac parte din #ProvocareaSunFood si ador sa testez produse si arome noi.
Va doresc o zi minunata tuturor !
Adriana.
Lasă un comentariu