Am incercat o reteta super noua de pizza! sunt atat de multe sortimente de pizza vegane incat nu te poti decide care e mai buna 🙂
Pizza cu pesto din kale si mozzarella vegana(se topeste foarte bine in cuptor si are un gust delicios) ni s-a parut cea mai buna de pana acum.
Are un gust unic iar pesto din kale este absolut delicios <3
Iata reteta pentru o pizza mare si foarte buna 🙂
BLAT:
250g faina(eu folosesc faina pentru pizza Dobrogea) +15g pentru framantat
175ml apa calda
1lgt ulei masline
1 plic drojdie instant (7g)
1/2lgt sare
1/2lgt zahar
COMPOZITIE:
200g mozzarella vegana
100g passata rustica (sau sos de rosii)
kale pesto:
50g kale (eu am folosit de la KALE ROMANIA)
2-3 frunze de busuioc proaspat
20g caju
1 buc de usturoi
1 lg de ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
1. Pentru blat amestecati intr-un bol ingredientele uscate foarte bine apoi adaugati apa calda si uleiul.Framantati aluatul aproximativ 10 minute si lasati-l apoi la dospit o ora la temperatura camerei.
2.Intre timp pregatiti pesto adaugand toate ingredientele pentru pesto intr-un blender si mixati 4-5 minute.
3.Dupa ce aluatul a stat suficient la dospit se intinde in forma si grosimea dorita adaugati pasatta de rosii, mozzarella taiata felii si pesto din kale pe alocuri.
4.Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 200-220 C pentru aprox. 8 minute si daca aragazul are si grill pentru inca 4 minute.
Reteta va fi o incantare pentru cei mari dar si pentru copii 🙂 Sper sa va placa si sa o gatiti curand;astept impresiile voastre pe facebook sau pe blog 🙂
Toate cele bune si pofta mare 🙂
Lasă un comentariu