Chiftele marinate cu piure? Mmmm un deliciu 🙂 Pur si simplu le adoram !
Ne place foarte mult aceasta reteta simplu de realizat si potrivita pentru toate gusturile.Iata ingredientele pentru aproximativ 20 de chiftele :
Timp de preparare (20 de minute)
INGREDIENTE:
CHIFTELE:
200g fasole neagra fiarta
1 ardei kapia
1 leg de patrunjel
1 ceapa rosie
50g nuca tocata marunt
2 lg de fulgi de drojdie inactiva
1 lg pesmet
1 lg sos de ardei rosu
sare, piper dupa gust
2 catei de usturoi
1 lg paprika afumata
1/2 lgt busuioc uscat
1 lg faina integrala
1 lgt oregano
1 lg ulei de masline
Ingrediente sos marinara:
200g passata de rosii
2 catei de usturoi
1 lg curry
1 lg busuioc uscat
marar uscat
sare , piper dupa gust
2 lg sos de ardei
MOD DE PREPARARE
1.Pasati fasolea neagra, ardeiul kapia si ceapa rosie intr-un blender aprox. 1 minut ,pastrand o textura grunjoasa a compozitiei.
2.Intr-un bol amestecati ingredientele pentru chiftele din lista de mai sus si formati chiftelutele dupa dimensiunea dorita.Pastrati-le la frigider 10 minute.
3.Intre timp preparati sosul marinara adaugand intr-o oala mica toate ingredientele din lista de mai sus si lasati-le la fiert 5-10 minute.
4.Dupa ce chiftelele au stat sufficient la racit, intr-o tigaie incinsa cu putin ulei caliti-le pe fiecare parte 2-3 minute.Le puteti coace si in cuptor.
Dupa ce sunt gata le serviti cu ce doriti 🙂 Noua ne plac foarte mult cu piure si salata insa le puteti servi cu spaghete, in sandwich sau ca atare deoarece sunt foarte foarte gustoase 🙂
Sper sa incercati reteta si ne auzim curand 🙂 Va astept pe pagina de facebook <3
Zi minunata!
Lasă un comentariu