• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

Cozonac pufos cu cacao,nuca si stafide

ianuarie 12, 2017 by Adriana Iordan Lasă un comentariu

Cine ar putea sa refuze o felie de cozonac?:) Nimeniiii :)) Mai ales iarna! e perfect cu o cana calda de lapte de migdale sau soia <3

   Cristian a realizat acest cozonac, sursa lui de inspiratie fiind Jamilla Cuisine si Vegan Recipes (youtube).Am modificat reteta si a iesit o minunatie <3

 Reteta este pentru 1 cozonac mare si pufos 🙂

Dimensiuni tava de copt:

L-25cm,l-11cm,h-7cm

INGREDIENTE:

fb_img_1482619873079-0120161224_232056-01-1MAIA:

25g drojdie proaspata

10g zahar

ALUAT:

500g faina alba

250g lapte de soia

100g zahar

1lg extract de vanilie /esenta de vanilie

1lg coaja portocala

40g ulei

sare

mac

UMPLUTURA:

150g nuca

50g  stafide

50g cacao

100g zahar

50g lapte

1lgt vanilie

MOD DE PREPARARE:

1.Se pregateste maiaua din drojdie si zahar amestecandu-se foarte bine cele doua ingrediente pana se obtine o consistenta lichida(2-3 minute).

2.Intr-un bol mare se pune faina apoi se face o adancitura in centru si se pune maiaua si se lasa la crescut 15 minute.

3.Intre timp, se incalzeste laptele de soia si se adauga zaharul si extractul de vanilie/plicul de vanilie si amestecati foarte bine.Dupa ce maiaua a stat la crescut 15 minute turnati acest continut peste ea.Se adauga si coaja de portocala apoi uleiul treptat si se framanta 10 minute.

4.Dupa cele 10 minute de framantat se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc cald aproximativ 2 ore si jumatate.

5.Crema de cacao:se incalzeste laptele usor si se topeste cacao,zaharul si lingurita de vanilie pana ce obtineti o consistenta cremoasa.

6.Dupa 2/30h de stat la dospit aluatul se imparte in doua si se intinde sub forma dreptumghiulara,1 cm grosime(lungimea sa fie putin mai mare decat dimensiunea tavii)apoi se intinde jumatate din cantitatea de umplutura cu cacao, jumatate din cantitatea de nuci si stafide.Se ruleaza pe lungime si se sigileaza la capete.Se repeta acelasi procedeu pentru a doua parte de aluat :).

7.Se tapeteaza cu hartie de copt forma de cozonac, se presara mac si se unge cu putin ulei de floarea soarelui si se lasa o ora inainte de a fi introdus in cuptor.

8.Cozonacul se coace la treapta 4 (180C) aproximativ 45 de minute.La final in functie de cuptor inca 2-3 minute de grill 🙂 Cand sunt scosi din cuptor se ung foarte bine cu lapte de migdale cu pensula pentru a obtine un luciu frumos <3

Sper sa incercati aceasta reteta minunata deoarece noua ne-au placut foarte mult si am impresionat placut pe cei din jurul nostru 🙂

Va dorim o zi superba 🙂

Adriana si Cristian 🙂

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

Apreciază:

Apreciază Încarc...

S-ar putea să îți placă și:

Din categoria: Deserturi

Articol anterior: « Supa de legume si fasole afumata
Articolul urmator: Scramble tofu cu multe legume »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Idei pentru mesele de sărbători | Vegan în România spune:
    decembrie 24, 2017 la 8:21 am

    […] Rețeta Fleur’s Vegan Kitchen – Cozonac Rețeta Mihaela Zlate – Cozonac Rețeta VegLifestyle – Cozonac […]

    Răspunde

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Bara principală

Urmărește-mă și aici

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Postari recente

  • Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter
  • Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton
  • COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE
  • Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu
  • Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

Footer

Nu rata știrile VegLifestyle!

Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter

Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton

COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE

Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

✨ Prima mea experiență cu un deodorant natural: nuud The Stick

 

Drepturi de autor

Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii

Arhive

Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

%d