In sfarsit pot spune ca am descoperit reteta perfecta de lasagna😁😁.Eu nu am folosit sos be/chamel vegan insa daca va place puteti folosi.In schimb am adaugat tofu afumst razuit si s-a potrivit de minune❤
Iata reteta mea:
2-3 portii
Timp de pregatire:50 minute
INGREDIENTE:
SOS LENTILGNESSE:
150g linte rosie
300g ciuperci champgnion
100g spanac proaspat sau congelat
2 catei usturoi
250g sos de rosii sau pasatta de rosii
20 g sos de ardei iute(optional)
1 lg paprika afumata
Sare si piper dupa gust
1lgt ulei masline
1 lg marar uscat sau marar fresh tocat
50g tofu afumat razuit pentru ornamentarea lasagnei
MOD DE PREPARARE:
1.Puneti la fiert lintea rosie aproximativ 7-8 minute.Intre timp, caliti ciupercile 10 minute in tigaia cu ulei incins.
2.Cand lintea este gata o strecurati si o lasati deoparte 5 minute.Adaugati peste ciupercile calite spanacul tocat si apoi lintea rosie.Amestecati foarte bine si turnati sosul de rosii,condimentele si usturoiul la sfarsit.O sa obtineti o pasta consistenta cu un miros exceptional.
3.In cuptorul preincalzit la treapta 4 180C, adaugati foile de lasagna umplute cu compozitia de mai sus.Compozitia ramasa dupa umplerea foilor o turnati pe deasupra lasagnei si lasati totul 3-40 minute.Tofu afumat razuit il presarati in ultimele 10 minute de coacere.
Noua ne-a placut foarte mult reteta si sper sa o incercati curand😀
Un an nou prosper si sanatos 😀😀😘
Adriana
Marioara Sabina Sabina Barbulescu
Adriana ce marime a avut tava pe care ai folosit-o?
veglifestylesite
30 cm L dar puteti coace in ce tavi aveti 🙂