Ador falafelul! Insa imi doresc sa il mananc cat mai mult copt in cuptor nicidecum prajit in baie de ulei 🙂

Il prefer in wrap cu cartofi “prajiti” la cuptor , castraveti murati si mult sos de tahini 🙂 Iata reteta:
9 portii
Timp de preparare:30 minute
Ingrediente:
250g naut fiert
1 leg. patrunjel
1/4 ceapa rosie
2 usturoi
1 lg faina integrala sau normala
1lg ulei masline
chimion
sare si piper dupa gust.
MOD DE PREPARARE:
1.Amestecati ingredientele de mai sus intr-un blender sau intr-un bol mai mare si pasati cu furculita nautul.
2.Pastrati putina textura (compozitia nu trebuie sa fie moale)
3.Preincalziti cuptorul la 200C si coaceti falafelul pentru 30 de minute verificand la 15 minute.
4.Cand s-a rumenit complet, scoateti tava si lasati chiftelele la racit.
Sunt ideale, crocante si pot fi savurate oricand 🙂
Spuneti-mi apoi daca ati incercat reteta
Da eu am încercat azi 🙂 bune si ușor de făcut!
Multumim!
Eu multumesc Flavia 🙂 cu mare drag!
Cu ce pot înlocui făina care să nu conțină gluten?
Cu alte tipuri de faina fara gluten :)ovaz,oreZ,etc