Este prima oara cand fac aceasta reteta si mi se pare ideala !Este rapida si perfecta pentru cei care iubesc preparatele iuti 🙂 Broccoli este o leguma foarte buna, hranitoare si bogata in vitamina C.Este recomandata in consumul zilnic sub diferite forme:copt, fiert sau la aburi.
De retinut: broccoli trebuie curatat si taiat cu aproximativ o ora inainte de gatire si astfel isi va pastra toate proprietatile benefice.
De asemenea puteti inlocui in aceasta reteta broccoli cu conopida 🙂
2-4 portii
Timp de pregatire:40 minute
Ingrediente:
Coating: (stratul in care vom inveli broccoli)
150g faina alba
80ml lapte de soia (sau oricare alt lapte vegetal)
1lg praf de usturoi
1lg ketchup iute
1 lgt ulei masline/floarea soarelui
sare si piper (dupa gust)
Si bineinteles Broccoli 🙂
MOD DE PREPARARE:
1.Amestecati intr-un vas toate ingredientele pentru coating (faina,laptele,ketchup, ulei, usturoi) si formati un continut moale.
2.Fiecare bucata de broccoli va trece prin compozitia de mai sus si incercati sa acoperiti intreaga parte.
3.Dupa ce broccoli este pregatit, incalziti cuptorul la treapta 4 (180C) si intindeti totul pe o tava acoperita cu o hartie de copt si unsa cu putin ulei.
4.Gatiti compozitia 20-25 minute in functie de cuptorul dumneavoastra.Este foarte bine sa verificati dupa 10 minute.
5.In timp ce broccoli este in cuptor, pregatiti un sos iute pentru a-l acoperi dupa ce este copt.Eu am folosit:
-80g ketchup dulce
-1 lgt fulgi de chilli
-sos de ardei(optional)
6.Dupa cele 25 de minute, scoateti tava si ungeti cu sosul de mai sus fiecare floreta de broccoli si mai lasati totul 10 minute.
Cand preparatul este gata, lasati-l la racit.Eu am pregatit si un piure de cartofi(dulci si normali) insa merg foarte bine si cu cartofi prajiti sau simplu:)
Sper sa incercati reteta curand si va astept aici pentru noi retete 🙂 🙂
Gheorghe Ion
Arata demential!!