4 PORTII
TIMP DE PREGATIRE:30 MINUTE
INGREDIENTE:
8 CARTOFI MEDII
200G LINTE ROSIE ( SAU VERDE)
1 ARDEI ROSU
1 CEAPA ROSIE MEDIE
1 USTUROI
50 GR SOS DE ARDEI SAU PASATA DE ROSII
2 LINGURI FULGI DE DROJDIE
1 LGT ULEI MASLINE/FLOAREA SOARELUI
1LGT CHIMION
SARE SI PIPER DUPA GUST
MOD DE PREPARARE:
Cartofii se taie felii si se pun la fiert 15 minute.Pregatiti lintea,10 minute pusa la fiert.Intre timp caliti ceapa rosie, ardeiul tocat marunt si usturoiul pana ce capata un aspect rumenit.Dupa ce lintea s-a fiert mixati-o cu legumele calite si sosul de ardei sau pasatta de rosii.Cand cartofii s-au fiert pregatiti o tava de yena, ungeti-o cu putin ulei si formati din cartofi un strat mai gros apoi un strat cu compozitia de linte si la final un alt strat gros de cartofi.Presarati fulgii de drojdie si lasati la cuptor 10 minute, treapta 5 a cuptorului (200C).Dupa ce s-a raciti serviti cu salata de varza rosie,castraveti murati sau muraturi asortate:).
Lasă un comentariu