4 PORTII
TIMP DE PREGATIRE:50 MINUTE
Ingrediente:
250G fasole alba
35ml supa de legume( apa fiarta + mix vegetal pentru supa)
2lg sirop de agave sau artar
1lg ulei masline
1 lg.jumatate sos de soia
1lg miso
2lg paprika afumata
1 lgt rozmarin
1lgt piper negru
1lgt fulgi de chilli
1 ceapa rosie mica tocata
1 cartof mediu taiat cubulete
2 lg fulgi de drojdie ( puteti adauga mai mult in functie de preferinte)
1 lg amidorn de cartof
75g gluten din grau
MOD DE PREPARARE:
Puneti fasolea intr-un bol mare si folositi o furculita pentru a o zdrobi.Nu o faceti cremoasa! Adaugati supa de legume,siropul de agave,piperul si miso.Amestecati foarte bine!Adaugati cartoful si ceapa,fulgii de drojdie,amidonul de cartof apoi si glutenul din grau.Mixati totul !Din compozitia facuta formati 4 carnati.Rulati fiecare carnat in folie de aluminiu.Intre timp, pregatiti steamer-ul si oala unde o sa fiarba.Aveti grija ca apa sa nu depaseasca gaurile steamer-ului.Un astfel de obiect puteti cumpara din Ikea sau orice alt supermarket si este o alternativa sanatoasa de a gati carnati, seitan si legume.Puneti carnatii la fiert 45 de minute acoperiti cu un capac si fiti atenti sa verificati daca mai este apa suficienta in oala.Dupa ce sunt gata, de preferat sa fie lasati la racit si apoi in frigider pana a doua zi :).Sunt mult mai deliciosi asa! Ii puteti praji, coace etc.Sunt excelenti dimineata, la pranz, in wrap sau in sandwich.Sper sa va bucurati de aceasta reteta! 🙂
Ema
Arata incredibil! Multumim, Adriana!
veglifestylesite
Cu drag😘😘😘 sa ii incerci!eu fac tot timpul!prefer sa nu mai cumpar aditivi😀😀
Ema
eu nu mai cumpar inca de cand consumam din carne…deci nu caut nici variante vegane. dar ideea ta e foarte tare. o sa-i incerc, clar.
Giorgiana
Pare extrem de complicat de facut…..
veglifestylesite
Pare 🙂