Ce poate fi mai bun decat o reteta de paste rapide pe care sa le faci intr-o seara frumoasa de weekend?
Vreau sa va prezint reteta pe care o facem destul de des in ultima perioada.
Spaghete bolognese cu chiftele si sos marinara
Ingrediente
- 150 g spaghete integrale
- 200 g chiftele vegetale preferate ( eu le-am folosit pe cele de la Naturli)
- 200 g sos de rosii
- 100 g sos de ardei copt
- 1 lgt mix verdeturi italienesti
- 1 lgt ulei de masline
- 2 buc usturoi
Mod de preparare
- Fierbeti pastele preferate conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Chiftelele le pregatiti in tigaie 5-6 minute pe fiecare parte. Optional le si puteti coace 20 de minute la cuptor.
- Sosurile le fierbeti intr-o cratita mica 3 minute, dupa care adaugati uleiul si usturoiul. Puteti pune sare si piper, insa eu nu folosesc la acest sos
- Dupa ce pastele sunt fierte adaugati-le peste chiftele si sos.
- Serviti cu veggie parmezan 🙂
Istoria pastelor
Conform izvoarelor istorice existente, s-a demonstrat ca pastele fainoase erau cunoscute in Sicilia inca din anul 826 d.Hr., fiind preparate din graul cultivat pe insula italiana.
Geograful arab cunoscut sub denumirea de Idrisi afirma in „Cartea lui Ruggero” ca in Trabia se prepara paste in cantitati atat de mari, incat ar putea hrani cu ele atat regiunea Calabria, cat si teritoriile musulmane si crestine dimprejur, deopotriva.
Inainte de moartea lui Ruggero al II-lea al Siciliei s-a incheiat tratatul lui Indrisi, unde se precizeaza faptul ca productia de paste fainoase din insula Sicilia a crescut considerabil, ajungand sa fie importate in toata regiunea Marii Mediterane. Popularitatea acestora a crescut considerabil, ajungand sa fie astazi unele dintre cele mai cunoscute alimente din lume.
Pastele proaspete nu și-au pierdut însă farmecul în fața celor uscate – nici nu aveau cum – continuând să fie menționate în tot mai multe rețete în secolul al XII-lea. Tortelli și granelli, spre exemplu, apar foarte des pe mesele toscane, mai ales în zilele de sărbători religioase.
Si dupa o asa istorie interesanta, cum sa nu iubim pastele si mai mult? 🙂
Lasă un comentariu