• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Veg Life

VegLifestyle is the good life

  • Rețete
    • Mic Dejun
    • Aperitive Vegane
    • Supe
    • Feluri de bază
    • Deserturi
    • Bauturi
  • Cele mai cool stiri ale momentului
  • Despre noi
    • Povestea VegLifestyle
    • Colaboratori
  • Contact

Spaghete bolognese cu chiftele si sos marinara

noiembrie 2, 2021 by Adriana Iordan Lasă un comentariu

Ce poate fi mai bun decat o reteta de paste rapide pe care sa le faci intr-o seara frumoasa de weekend?

Vreau sa va prezint reteta pe care o facem destul de des in ultima perioada.

spaghete integrale cu sos marinara
Print Recipe

Spaghete bolognese cu chiftele si sos marinara

Pregătire20 minutes mins
Gătire10 minutes mins
Porții: 2
Autor: Adriana Iordan

Ingrediente

  • 150 g spaghete integrale
  • 200 g chiftele vegetale preferate ( eu le-am folosit pe cele de la Naturli)
  • 200 g sos de rosii
  • 100 g sos de ardei copt
  • 1 lgt mix verdeturi italienesti
  • 1 lgt ulei de masline
  • 2 buc usturoi

Mod de preparare

  • Fierbeti pastele preferate conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Chiftelele le pregatiti in tigaie 5-6 minute pe fiecare parte. Optional le si puteti coace 20 de minute la cuptor.
  • Sosurile le fierbeti intr-o cratita mica 3 minute, dupa care adaugati uleiul si usturoiul. Puteti pune sare si piper, insa eu nu folosesc la acest sos
  • Dupa ce pastele sunt fierte adaugati-le peste chiftele si sos.
  • Serviti cu veggie parmezan 🙂

Istoria pastelor

Conform izvoarelor istorice existente, s-a demonstrat ca pastele fainoase erau cunoscute in Sicilia inca din anul 826 d.Hr., fiind preparate din graul cultivat pe insula italiana.

Geograful arab cunoscut sub denumirea de Idrisi afirma in „Cartea lui Ruggero” ca in Trabia se prepara paste in cantitati atat de mari, incat ar putea hrani cu ele atat regiunea Calabria, cat si teritoriile musulmane si crestine dimprejur, deopotriva.

Inainte de moartea lui Ruggero al II-lea al Siciliei s-a incheiat tratatul lui Indrisi, unde se precizeaza faptul ca productia de paste fainoase din insula Sicilia a crescut considerabil, ajungand sa fie importate in toata regiunea Marii Mediterane. Popularitatea acestora a crescut considerabil, ajungand sa fie astazi unele dintre cele mai cunoscute alimente din lume.

Pastele proaspete nu și-au pierdut însă farmecul în fața celor uscate – nici nu aveau cum – continuând să fie menționate în tot mai multe rețete în secolul al XII-lea. Tortelli și granelli, spre exemplu, apar foarte des pe mesele toscane, mai ales în zilele de sărbători religioase.

Si dupa o asa istorie interesanta, cum sa nu iubim pastele si mai mult? 🙂

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă) Pinterest
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru a partaja pe X(Se deschide într-o fereastră nouă) X

Apreciază:

Apreciază Încarc...

S-ar putea să îți placă și:

Din categoria: Feluri de bază Etichete: bolognese, delicios, retetedepost, spaghete, vegan, veglifestyle

Articol anterior: « Toamna asta spune DA unei diete sănătoase bazată pe legume și fructe de sezon
Articolul urmator: 25 ani de PRAIS Corporate Communications »

Reader Interactions

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Bara principală

Urmărește-mă și aici

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Postari recente

  • Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter
  • Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton
  • COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE
  • Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu
  • Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

Footer

Nu rata știrile VegLifestyle!

Pielea mea s-a răsfățat cu produsele Tree Hut: exfoliere cu Vanilla Shea Sugar Scrub și hidratare tropicală cu Pineapple Body Butter

Cum mi-a simplificat viața MioMat – aparatul care face lapte vegetal la un singur buton

COLECȚIA KIKO MILANO x CANDY CRUSH®: O EXPLOZIE DE DISTRACȚIE

Glacē™ – Inovația estetică a anului 2025, disponibilă în România exclusiv în clinica Dr. Dana Miricioiu

Fiecare pas contează, fiecare gest inspiră – ParkLake susține educația prin mișcare și solidaritate

✨ Prima mea experiență cu un deodorant natural: nuud The Stick

 

Drepturi de autor

Toate articolele (text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului VegLifestyle.ro. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii

Arhive

Copyright VegLifestyle © 2025 · Website realizat de Artisan Web

%d